Van Wijnen verdient kans bij tweedeklasser

HEDEL – Het komt niet vaak voor dat een speler van de nummer voorlaatst van de 4e klasse de interesse wekt van een ambitieuze tweedeklasser. Toch slaagde Sander van Wijnen daarin. De aanvallende middenvelder van Hedel gaat volgend seizoen bij Roda Boys aan de slag. “Hopelijk kan ik bij Hedel afscheid nemen met handhaving.”

Vorig jaar zou hij eigenlijk al zijn overgestapt. “Maar toen promoveerden we met Hedel en was nog een jaartje 4e klasse voor mijn gevoel beter dan meteen naar de 2e klasse. Nu is Roda Boys dit jaar weer een aantal wedstrijden komen kijken en willen ze me weer hebben. Ik heb besloten om de stap dit keer wel te maken.”

Hoe komt een ambitieuze tweedeklasser, die heeft geshopt in de hoofdklasse en derde divisie, erbij om iemand bij de nummer voorlaatst van de 4e klasse weg te pikken? “Dat is een goede vraag”, lacht Wijnen, die eerder al een uitstapje maakte naar Haaften. “Lastig te beantwoorden. Maar ik denk dat ik mezelf vorig jaar vooral heb laten zien, toen we promoveerden met Hedel. En nu is de interesse gebleven.”

De nummer 10 kwam dit seizoen een stuk minder in actie dan hij had gewild. “Ik ben lang geblesseerd geweest”, legt hij uit. “In de competitie heb ik 13 wedstrijden gespeeld, waarin ik 3 goals en 6 assists heb geproduceerd. Helaas gaat het niet zo goed met Hedel, nee. We spelen altijd wel aardig, maar het resultaat is er niet. Voetballend doen we bijna nooit onder voor de tegenstanders, maar het wordt nog een hele klus om erin te blijven. We gaan ons best doen. De sfeer in de groep is in ieder geval nog steeds goed. Hopelijk kan ik bij Hedel afscheid nemen met handhaving.”

Foto: Frank van Engelen

Geef een reactie