Nieuwkuijk wint Willy Naessens Derby Cup

NIEUWKUIJK – Al twee jaar op rij ontmoeten de ‘Heusdense’ clubs Haarsteeg, Nieuwkuijk, RKDVC en Vlijmense Boys elkaar in de 3e klasse C. Reden genoeg voor Willy Naessens Industriebouw om een heuse ‘derby cup’ in het leven te roepen. Vorig jaar bleek RKDVC de sterkste, dit seizoen gaat Nieuwkuijk met de hoofdprijs aan de haal.

De onderlinge competitieresultaten van de buurclubs zijn gedurende het hele seizoen bijgehouden in een aparte ranglijst. Met vier overwinningen, slechts een nederlaag en een gelijkspel bleek Nieuwkuijk overduidelijk de sterkste in de derby’s. Haarsteeg eindigde in 3C als voorlaatste, maar pakte wel 10 punten in de zes duels tegen de rivalen. Zij eindigen daarmee in de Derby Cup als tweede, voor RKDVC en Vlijmense Boys, dat alleen een keer van de Drunenaren wist te winnen.

Alle vier de verenigingen ontvangen een leuk sponsorbedrag van Willy Naessens, maar de hoofdprijs van 3.000 euro is voor Nieuwkuijk. Of er volgend seizoen weer een Derby Cup wordt georganiseerd, is afhankelijk van het al dan niet handhaven van Haarsteeg en Vlijmense Boys, die dat allebei proberen te bewerkstelligen via de nacompetitie.

Geef een antwoord