Promotie Den Dungen ondanks verloren finale

DEN DUNGEN – Ondanks de nederlaag in de beslissende wedstrijd van de nacompetitie tegen Vlijmense Boys (0-1 na verlenging), promoveert Den Dungen tóch naar de 3e klasse. Met een ware Houdini-act blijkt de vierdeklasser zich – voor de meeste spelers volkomen onverwacht – toch naar een klasse hoger te hebben gewerkt.

Door de stap van Zeelandia Middelburg naar het zaterdagvoetbal komt er een plek in de 3e klasse vrij. Daarmee gaat nu dus (dankzij de 5-0 zege op RFC in de halve finale) Den Dungen aan de haal. Maandagochtend volgde de officiële bevestiging van de KNVB. “Geweldig, we hopen op een mooie competitie”, aldus Loek van Grinsven.

Teamgenoot Jeffrey Sterks geeft aan dat er echt geen rekening mee was gehouden, dat Den Dungen ondanks de nederlaag alsnog konden promoveren. “Door de spelers althans niet. De trainers was er wel iets van bekend, maar ook voor hen stond het niet vast. Dit voelt wel heel bijzonder, ja. Na de nederlaag waren we eerst teleurgesteld en daarna ook nog een tijdje in afwachting wat het zou worden.”

Geen besef
Van Grinsven beaamt de woorden van de spits: “Schijnbaar is van tevoren vastgesteld hoe je de ‘beste’ verliezend finalist kon worden, maar al te veel wisten wij er niet van. Ik weet nog dat ik in de verlenging van iemand hoorde dat we ook gepromoveerd waren als het 0-1 zou blijven. Maar na de wedstrijd kwam dat besef helemaal niet.” Het drong pas echt door toen een verslaggever het speelveld betrad. “Die wist te vertellen dat we waren gepromoveerd, omdat we na de 0-0 met vijf goals voor en vier punten de beste verliezend finalist waren. Winst of verlies na verlenging maakte voor ons dus niet meer uit.”

Geef een antwoord