Elf vragen aan… Luuk van Loon

DEN DUNGEN – Op zowel het veld als in de zaal is Luuk van Loon een van de vele voetbaltalenten uit onze regio. De 21-jarige Dungenaar laat wekelijks bij SCG’18 en ZVS zijn techniek zien. Dat hij over net zo veel creativiteit beschikt als het op interviews aankomt, showt hij vandaag met zijn antwoorden in de inmiddels bekende rubriek ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Luuk van Loon. Vernoemd naar Luc Nillis, zoals wel meer in die tijd.
Geboren: 31 maart 1998 in Den Bosch.
Club(s): Dit wordt mijn derde seizoen in Sint Michielsgestel. Daarvoor speelde ik in de jeugd en het eerste elftal van Den Dungen en een aantal jaar bij de KNVB-teams. Ook voetbal ik in de zaal bij ZVS/Bodemflex. Daar heb ik een jaartje gespeeld in de jeugd in het jaar dat de club werd opgericht. Ik ben toen gestopt omdat ik het te druk had met school, maar toen vroeg Johan den Otter (de trainer) of ik weer wilde beginnen, en dat bevalt me goed.
Positie: Op het middenveld, verdedigend of aanvallend. Eigenlijk heb ik altijd op 10 gespeeld en af en toe als buitenspeler, maar dit seizoen speelde ik vooral als verdedigende middenvelder. Ik vind aanvallend of verdedigend allebei wel fijn.
Dagelijks leven: Ik woon al mijn hele leven in Den Dungen en daar werk ik ook bij de Jumbo. Ik studeer Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit, maar ik woon niet in Nijmegen, maar nog thuis. Omdat het niet te combineren is om hier te voetballen en zaalvoetballen en daar op kamers te zitten. Ik ben verliefd, alleen is ze helaas al bezet door Wesley Sneijder. Verder hou ik er van om in het weekend met vrienden een biertje te drinken en af en toe naar de sportschool te gaan.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn techniek. Aangezien ik niet zo groot ben, moet ik het daar ook wel van hebben. Verder is mijn startsnelheid goed en kan ik zowel met links als rechts met de bal overweg. Wat ik wil verbeteren is het meer voor de goal komen en scoren. Zoals ik al zei, ben ik fysiek niet heel sterk. Dat probeer ik aan te sterken door af en toe naar de local gym te gaan. Ook mijn schot wil ik nog verbeteren.
 2. Kunst- of natuurgras: Kunstgras, want dat past beter bij mijn spel. Daarnaast is natuurgras vaak na een aantal wedstrijden in de winter niet veel meer waard. Wij spelen zelf ook op kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: De kleur die past bij het tenue of zwart. Nu heb ik blauwe, omdat dat past bij de kleuren van SCG.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue van OJC en ons eigen tenue vind ik wel mooi. Ik vind het sportpark van Den Dungen mooi en modern, maar het hoofdveld van SCG vind ik het meeste sfeer hebben in de regio. Het hoofdveld is omring door een tribune, kantine, en aan de andere kant een dijk, waar vooral in de zomer veel toeschouwers zitten. Ook word er op het moment verbouwd bij SCG, ik ben benieuwd hoe het er allemaal uit gaat zien. De kantinefeestjes bij ons zijn ook echt top. De laatste keer waren er spelers van Zwaluw, Real Lunet, Irene, Schijndel en FC Engelen in de kantine, dat zegt genoeg.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap met ZVS was mooi. We hadden niet verwacht dat dat zou lukken dit seizoen, maar toch werd het waarheid. We gingen met de huifkar, inclusief supporters en tegenstander, naar Den Bosch. Het was een mooi feestje.
  De promotie van Den Dungen, een aantal jaar geleden was ook mooi, maar toen zat ik er pas net bij. Daarnaast vond ik het jaar in de D1 van Den Dungen een hele mooie tijd. Toen werden we net geen kampioen, maar gingen we op internationaal toernooi en dat wonnen we wel. Toen ging de C1 naar de pizzeria en mocht de D1 niet mee. Ik en een maatje gingen toen stiekem mee en als straf stonden we niet in de basis. Wel kwamen we er na tien minuten al in toen we 1-0 achter stonden en dat toernooi wonnen we toen. De sfeer was dat seizoen erg mooi.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het afvallen bij een stage bij Willem II/RKC. Daar baalde ik toen flink van.
 7. Opvallendste teamgenoot: De gebroeders Thijssen, die kunnen het allebei mooi vertellen en zijn altijd wel aanwezig in de kleedkamer. Ze zitten ook nog eens, met Daan Voets er tussen, naast elkaar in de kleedkamer. Altijd sensatie. Jammer dat ze allebei in een lager elftal gaan voetballen.
 8. Voetbalhumor: Wij hebben twee jongens in het team met een enorm lage concentratieboog. Dan ben je met een oefening bezig en heeft de trainer al tien keer uitgelegd wat er moet gebeuren, maar weten Ricardo en Daan nog niet wat er moet gebeuren. De training wordt dan stilgelegd en iedereen weet al dat zij degenen gaan zijn die op hun kop krijgen. Je ziet de andere spelers dan al stiekem lachen, daar geniet ik van.
 9. Wat wil je nog bereiken: Mijn studie afronden, een master volgen en daarna een fijne baan hebben. Qua voetbal zou ik nog weleens een niveautje hoger willen proberen, maar eerst maar eens een heel seizoen mijn niveau halen.
 10. Beste speler uit de regio: Arda Havar en Younes Hadouir vind ik allebei goede spelers. Tegen Arda heb ik toevallig vorige week een potje gespeeld met zomeravondvoetbal. Ons team en dat van Sten van Vessem zijn al sinds het begin een soort rivalen, vroeger erger dan nu. Maar zij hadden een ‘gastspeler’ geregeld, zeiden ze. Die gastspeler was Arda en die schoot er even vijf in binnen een kwartier.
  Tegen Younes heb ik in de zaal gespeeld; een keer knipperen en de bal ligt in het netje. Ik ben wel fan van snelle, dreigende buitenspelers die een goede actie in huis hebben, zoals Joep van der Meijden (ODC) of Sebastiaan van Bakel (Haarsteeg). De beste verdediger vind ik onze Mike van Lijssel. Hopelijk is die weer fit komend seizoen, anders pak ik hem aan. Een echt een goede keeper vind ik Dennis Kapteijns. Die keept nu in België en ik hoop dat hij nog ooit terugkomt naar SCG.
 11. Opvallendste regioclub: Ik vind dat Den Dungen het erg goed doet de laatste tijd. Zij zijn gepromoveerd naar de 3e klasse en wonnen een stuk of tien wedstrijden op rij.
  Wij begonnen het seizoen ook heel goed en werden zelfs titelkandidaat genoemd, maar op een of andere manier ging het na de winterstop goed mis. Daardoor zijn we uiteindelijk 9e geworden. Ik hoop echt dat we volgend jaar toch nog wat langer meedoen bovenin. Er stoppen wel wat spelers, er komen er wat bij, en we krijgen een nieuwe trainer. Ik ben dus erg benieuwd, hopelijk spelen we weer in dezelfde mooie competitie.
  In de zaal spelen we komend seizoen 1e divisie, het een na hoogste niveau van Nederland. Die competitie is inmiddels bekend. Daar moeten we iets verder reizen dan in de 3e klasse C, bijvoorbeeld naar Den Haag en Amsterdam. De trainers kennende maken ze hier wel wat moois van. Al is het maar een overnachting en na de wedstrijd op stap… coaches!
Foto: Jean-Marc van der Els

Geef een antwoord