Willems gaat ervoor bij FCK en in Dordrecht

DEN BOSCH – Hoe het seizoen in de zaal gaat verlopen, dat is nog maar de vraag voor Ian Willems. Op het veld lijkt er meer zekerheid te zijn voor de Bosschenaar, die al een hele tijd geleden vertrok bij Wilhelmina. Na de zomer keert hij terug naar de Dordtse vijfdeklasser waar hij al eerder doelpunten voor maakte. “Leuk teampje om gewoon te promoveren.”

Afgelopen jaar werd Willems, als vaste doelman van FCK/De Hommel, kampioen van de eerste divisie. Bij Wilhelmina probeerde hij het als veldspeler – “liefst rechtsbuiten of rechtshalf, in die richting” – maar bleef het beperkt tot wat optredens in het tweede elftal en zeven duels, die veelal vroegtijdig eindigden met een wisselbeurt, bij de hoofdmacht. “Daarna kwam er wat discussie omdat ik moest ik werken op een zaterdag waarop we voetbalden en uiteindelijk werd het bij de bootcamp zo druk dat ik daarvoor heb gekozen.”

Willems wilde vorig jaar nog lekker in de buurt gaan voetballen, maar besluit nu toch terug te keren naar Dordrecht. “Bij SSW, waar heb ik al eerder heb gespeeld. Ik begon er toen na de winterstop, als keeper, maar stond na twee wedstrijden rechtsbuiten of in de spits. De goals waren niet op twee handen te tellen. In die laatste maanden maakte ik er in de competitie 11, plus 17 assists. Maar dat is maar 5e klasse natuurlijk, daar zijn grote uitslagen geen uitzondering.”

Nu gaat Willems voor een heel seizoen bij de Dordtse club. “Ik kan helaas niet trainen op het veld, vandaar dat ik ook bij Wilhelmina noodgedwongen moest stoppen. Bij SSW hoef ik dat niet speciaal te doen, dat is fijn omdat ik ook druk ben met de zaal. Dennis van der Gijp, familie van van René, wordt de trainer bij het eerste elftal. Met hem heb ik een goede klik. We hebben fijne gesprekken gehad, vandaar dat ik weer terug ga voor het plezier. SSW speelt maar 5e klasse, maar we krijgen een leuk teampje om gewoon te promoveren.”

Plaats kwijt
Met FCK/De Hommel is promoveren niet meer mogelijk. De terugkeer naar het hoogste niveau heeft ervoor gezorgd dat de selectie is versterkt met enkele bekende namen uit de zaalvoetbalwereld. Op zich vindt Willems dat mooi, maar de kans is zomaar aanwezig dat hij zijn plaats onder de lat kwijt is. “Dat hoop ik niet”, zegt hij.

Toch lijkt het wel die kant op te gaan. Ennes van Maasbommel, eerste doelman van het Nederlands team, kwam immers pas op de laatste dag van de transferperiode over van Futsal Apeldoorn. “Uit het niets stopten zij, een week voor de overschrijving, met betalen. Daardoor vertrok iedereen plotsklaps en kwam hij erbij bij De Hommel. Eigenlijk zou onze keeperstrainer de stand-in worden. Maar als ik, na vorig seizoen, gewoon de kans krijg, dan ga ik er zeker voor”, besluit Willems strijdvaardig.

Geef een reactie