‘Ik had geen kuit meer over, joh’

BOXTEL – Vier maanden geleden zag de wereld er heel anders uit voor Mark van de Westelaken. De aanvoerder van RKSV Boxtel had toen zijn kuitbeen gebroken, zijn enkel was uit de kom geweest en de enkelbanden waren gescheurd. Maar hij is na een intensieve revalidatie op de weg terug. “Hopelijk in september weer voorzichtig aansluiten bij de groep.”

Zie ook: Wedstrijd gestaakt na horrorblessure (18-03-’19) 

“Mijn been zat ergens anders dan mijn voet”, weet Van de Westelaken zich nog goed te herinneren van de dag des onheils. Tijdens de wedstrijd tegen Ravenstein schreeuwde de 30-jarige medewerker van Jumbo het uit. “Vooral vanwege de schrik.”

Inmiddels is die er wel vanaf. De revalidatie gaat goed, vertelt de in Boxtel wonende Gestelnaar opvallend opgewekt. “Bij de eerste controle in het ziekenhuis, na zes weken, bleek dat mijn enkel nog niet goed het enkelkapsel in ging. Daardoor moest ik nog vier weken extra rust houden en kon ik later dan gepland naar de fysio. Na dertien weken mocht en kon ik eindelijk zonder kruk lopen.”

Van de Westelaken bezoekt zijn fysiotherapeut twee keer in de week. “Dat is Jochem van der Hoeven, waarmee ik ook nog heb gevoetbald bij Boc, dus dat is wel leuk. Het gaat eigenlijk best goed, alleen de echte mobiliteit moet nog terugkomen. En bij al die oefeningen blijkt ook maar weer dat ik een minder verfijnde motoriek heb. Er is inmiddels een begin gemaakt met hardlopen, zodat ik ook conditioneel weer een stuk kan oppakken. Ik merk wel dat daar na al die tijd echt niks meer van over is. En ook het spierverlies is niet normaal. Ik had in m’n linkerbeen geen kuit meer over, joh.”

Simpele dingen
In augustus hoopt Van de Westelaken weer het veld op te kunnen. “Met de fysio van de club aan de hersteltraining beginnen. Ik loop misschien een beetje op de zaken vooruit, maar hopelijk kan en mag ik dan ook vrij snel weer simpele dingen doen met een bal. Kaatsen en pass- en trapoefeningen meedoen. Wanneer ik – als alles meezit – weer aan kan sluiten bij de groep? Dat duurt nog wel even. Hopelijk aan het einde van de voorbereiding. Dat valt niet tegen, nee. Artsen zeiden dat het zes maanden tot een jaar zou duren en in september is het precies een halfjaar geleden. Dan duurt het nog wel even voordat ik wedstrijdfit ben, maar dan ben ik in ieder geval weer met de groep aan de gang.”

Geef een antwoord