Frank van Oers klaar voor het echte werk

BOXTEL – Komend seizoen is Frank van Oers de eindverantwoordelijke bij RKSV Boxtel. Na eerst als speler en daarna een jaar of tien als assistent zijn steentje te hebben bijgedragen, denkt hij nu klaar te zijn voor het echte werk. “Dat hoop ik althans”, lacht hij. “We hebben echt wel een elftal waarmee we resultaten kunnen halen.”

Boxtel beschikt over een jonge groep, waar potentie in zit, maar die tevens grillig is. “Ik denk dat het elftal gemiddeld 20 jaar is”, aldus Van Oers. “Afgelopen seizoen zijn we in de middenmoot geëindigd en hebben we te lang naar onder moeten kijken. Het was veel te wisselvallig, mede door veel en langdurige blessures. Dat moeten we echt zien te veranderen. Als we onderin wegblijven, dan komt het vertrouwen vanzelf.”

De 48-jarige Boxtelaar, die zelfs voetbalde bij ODC, Wilhelmina’26 en zijn huidige club, kijkt met veel plezier naar aankomend seizoen. “Onze doelstelling is een plaats bovenin de middenmoot. En misschien, als het gaat draaien, zit er nog wel wat meer in.”

Leukere indeling
In de 4e klasse F komt hij de nodige bekende tegenstanders tegen. “De helft van de ploegen troffen we ook vorig jaar al. Ik verwacht dat Nulandia en Avesteyn weer bovenin gaan meedraaien. De teams die erbij zijn gekomen, ken ik verder niet. Alleen Essche Boys natuurlijk wel. Leuk dat die weer terug zijn, nu hebben we er toch nog een derby bij zitten. Na een paar jaar richting Helmond te hebben gemoeten en vorig jaar naar Oss, vind ik deze indeling leuker. Ik heb er veel zin in en hopen dat we er een mooi jaar van maken.”

Geef een antwoord