‘Nuchtere dorpsclubs was leuk geweest’

BOXTEL – Ook dit jaar hopen ze bij ODC weer een woordje mee te kunnen spreken in de 3e klasse C. Maar als het aan Jordy van der Zande ligt, hadden ze helemaal niet in die competitie gespeeld. De 28-jarige doelman had het niet erg gevonden wanneer de Boxtelse derdeklasser een jaartje was ‘meeverhuisd’. “Een keer andere tegenstanders.”

“Het is op zich geen verkeerde competitie”, haast Van der Zande zich te zeggen over 3C. “Alleen hadden we ook wel graag een jaartje met SCG’18 en BMC meegegaan naar die andere klasse. Een competitie met DVG, die nu wel bij ons ingedeeld staan, Schijndel, Avanti’31, SCG’18 en Den Dungen was leuk geweest.”

De keeper uit Schijndel kwam deze voorbereiding nog geen enkele keer in actie. Meetrainen was zelfs nog geen optie. “Ik kamp al een tijdje met een blessure”, baalt hij. “Mijn meniscus is in juni vastgehecht aan mijn kraakbeen. Het duurt langer dan ik verwacht had. En de artsen ook. De start van de competitie ga ik denk ik niet halen, tenzij het drastisch verandert.”

Gewend
Van der Zande verwacht dat de 3e klasse C dit jaar sterker is dan afgelopen seizoen. “Het zal weer een zware en onvoorspelbare competitie zijn. Lastig om iemand te noemen die er echt bovenuit steekt, iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen. De kampioen of periodewinnaars? Ik durf het echt niet te zeggen. Wel dat we gewoon graag in de competitie van Schijndel en Avanti en dergelijke hadden willen spelen. Lekkere nuchtere dorpse clubjes, een keer andere tegenstanders dan we gewend zijn.”

Foto: boxteldigitaal.nl

Geef een antwoord