Lange ritjes, maar leuke tegenstanders

DEN DUNGEN – Na een jaartje in Sint Michielgestel te hebben gevoetbald, keerde Jeffrey Sterks (27/28) vorig seizoen terug op bekende grond. Het werd een mooi jaar, waarin hij met Den Dungen op een opmerkelijke manier promotie afdwong. “Wij hoeven niet veel onder te doen voor veel ploegen in de 3e klasse”, denkt de aanvaller.

Sterks kan niet anders dan op een positieve manier terugkijken op zijn terugkeer naar Den Dungen: “Dat was, is en blijft natuurlijk een vertrouwde omgeving, waar ik het al die tijd goed naar mijn zin had. En dat is sinds mijn terugkeer niet veranderd. We wonen nu ook nog eens erg dicht bij het voetbalveld, dus ik kan lekker te voet naar de club.”

Het ons-kent-ons-sfeertje bevalt de spits of aanvallende middenvelder, afgelopen seizoen goed voor 16 competitiedoelpunten, wel. “We hebben ook gewoon een gezellige groep. Richting het einde van het seizoen was het niet meer alleen ‘leuk voetballen’, maar leek iedereen steeds meer te beseffen wat er gevraagd wordt om een wedstrijd te winnen.”

Harder trainen
Als bekroning kwam er de promotie naar de 3e klasse. “De manier waarop was niet zoals we het liefste hadden gewild”, zegt Sterks, “maar ons doel is uiteindelijk behaald en daar mogen we met zijn allen trots op zijn, denk ik.” Hij ziet de toekomst rooskleurig in: “Zeker als we nog verder kunnen verbeteren, met name door beter en harder te trainen. Ik denk dat wij komend seizoen niet veel onder hoeven te doen voor veel ploegen in de 3e klasse.”

Langere ritjes
Den Dungen speelt ditj aar niet in een competitie met alle regioteams. “Op zich ben ik wel tevreden met de indeling“, aldus Sterks over de poule met bijna louter dorpsclubs. “Ik denk wel dat het een pittige competitie is, waarin veel strijd nodig zal zijn om de wedstrijden over de streep te trekken. Maar uit ervaring, van een eerder jaar in die competitie, denk ik ook dat er veel leuke teams in zitten. En het is natuurlijk super om tegen SCG’18, BMC, Avanti’31 en Schijndel te spelen. Allemaal leuke derby’s, met hopelijk veel publiek en mooie feestjes na de wedstrijden. Enig minpuntje is dat we in tegenstelling tot de ‘Bossche’ 3e klasse weer wat langere ritjes er tussen hebben zitten.”

Foto: Annie Sterks – de Veer

Geef een antwoord