Jonkies van Boxtel willen derby winnen

BOXTEL – RKSV Boxtel wil zondag, in het streekduel met Essche Boys, dolgraag de punten in eigen huis houden. “Het voelt voor ons weliswaar minder dan een dorpsderby tegen ODC”, geeft Boxtel-trainer Frank van Oers toe. “Maar onze spelers en die van Essche Boys kennen elkaar allemaal en ze zijn erop gebrand om die wedstrijd te winnen.”

Van Oers was jarenlang voetballer en assistent-trainer van het eerste elftal van Boxtel. Sinds dit seizoen is hij als hoofdtrainer eindverantwoordelijk voor de hoofdmacht van ‘BOC’, zoals de club meestal in het dorp wordt genoemd. “Ik vond het een hele eer dat ik daar voor werd gevraagd. Want ik woon maar tweehonderd meter van het voetbalveld daan en ben al zo lang aan de club verbonden”, laat hij vlak voor de donderdagtraining weten.

Inmiddels zijn de wittebroodsweken voor Van Oers voorbij als nieuwbakken hoofdtrainer bij zijn cluppie. “Het bevalt me tot dusverre heel goed. De samenwerking met de spelers en staf is heel goed. Het is een hele jonge en leergierige groep. Omdat ik met niemand van ze heb samen gevoetbald zien de spelers me ook echt als trainer. De afgelopen jaren hadden de hoofdtrainers altijd goed overleg met mij en dat heb ik nu ook met mijn assistent.”

Linkerrijtje
Van Oers wil dit seizoen met Boxtel gaan voor een plek in het linkerrijtje van de ranglijst van de 4e klasse. “Er zijn weliswaar pas drie wedstrijden gespeeld, maar het is nu al duidelijk dat Nulandia en Avesteyn voor het kampioenschap zullen gaan. Ik kan wel zeggen dat wij ook mee gaan doen voor de titel, maar dat zou nergens op slaan. Daarvoor is onze groep eenvoudigweg te jong en te onervaren, om constant te presteren op topniveau. Bovendien is het tweede elftal van Boxtel geen selectieteam. Daarin voetballen veertig-plussers als Jochem van der Hoeven, die jarenlang in het eerste speelde. Wij kunnen dus niet putten uit een brede selectie voor het eerste elftal. Desalniettemin gaan we toch voor een plek in het linkerrijtje, hoor. Want onze jonkies zijn wel heel gemotiveerd en willen wel ontzettend graag.”

Motiveren
Die jonkies zijn er volgens Van Oers erg op gebrand om zondag de derby tegen buurman Essche Boys winnend af te sluiten. “Het duel leeft weliswaar iets minder in de groep dan de derby’s tegen dorpsgenoot ODC, van een paar jaar geleden”, geeft de trainer toe. “Maar de spelers van beide partijen kennen elkaar allemaal wel. Er zal dus volop strijd zijn. Vooral bij Essche Boys hoef je niemand te motiveren, want voor hen is het toch het de wedstrijd tegen het grotere dorp, die ze kost wat kost willen winnen.”

Meteen na het gewonnen duel met OSC’45, in de nacompetitie van afgelopen seizoen – waarin door Essche Boys promotie naar de 4e klasse werd afgedwongen – spraken spelers en trainer Leon van Wanrooij van Essche Boys al over een mogelijk duel met Boxtel. Zondag is het dan zover. Een uitslag voorspellen wil Van Oers vooraf niet doen. “Als we maar winnen. Met hoeveel maakt me dan helemaal niks uit”, besluit hij voordat hij het trainingsveld op loopt.

Door: Kees van der Zandt

Geef een antwoord