Net op tijd terug voor de derby’s

DRUNEN – Na een jaartje is Yannick van Zutphen (28) weer terug bij RKDVC. Het avontuur bij Emplina werd sportief niet helemaal wat hij er van verwachtte en hij is blij om dit seizoen weer op vertrouwde grond te voetballen. Te gáán voetballen althans. Hij kwam immers nog maar bar weinig voor in het hoofdstuk. “Een blessure gooit roet in het eten.”

Desgevraagd wil Van Zutphen nog wel even terugkijken op vorig seizoen. “Ik heb echt een ontzettend leuk jaar gehad bij Empel. Ik zat daar goed op mijn plek in een gezellig team. Sportief gezien was het uiteindelijk alleen niet mijn beste jaar. Ik zat inderdaad meer op de bank dan me lief was. Na wat wikken en wegen en de vraag van RKDVC of ik een terugkeer zag zitten, heb ik daarom besloten om weer terug te gaan.”

De in Den Bosch woonachtige middenvelder trok deze zomer dus als vanouds weer het shirt van zijn oude cluppie aan. “Helaas bleef het door een blessure vooralsnog wel bij twee bekerwedstrijden”, baalt hij over de kwetsuur die hem al weken weerhoudt om zijn geliefde spelletje te spelen. “Ik zit nu al vijf weken aan de kant, terwijl ik het team juist wil helpen om meer punten te gaan pakken. De seizoenstart is namelijk ronduit slecht. Twee punten uit vier wedstrijden is simpelweg te weinig.”

Rentree
RKDVC stal een punt tegen Trinitas, maar verloor er ook twee tegen Baardwijk en won dit seizoen nog niet. “Gelukkig staan er nu twee mooie wedstrijden op het programma. Eerst thuis tegen Haarsteeg en dan wacht Vlijmen-uit. Als we die twee met winst afsluiten, dan geeft dat toch een lekker gevoel en staan we er heel anders voor. Vorig seizoen heeft RKDVC het in de derby’s niet heel goed gedaan, dus het zou mooi zijn als we nu juist deze wedstrijden wel weten te winnen.”

Van Zutphen rekent zondag op zijn rentree. “Alleen nog even kijken hoe ik de trainingsweek doorkom. Als we hetzelfde op de mat leggen als ze vorig jaar – in de laatste wedstrijd van het seizoen – tegen Haarsteeg deden, dat komt het zeker goed. We kunnen ze nu niet naar de nacompetitie schieten, maar dat maakt de pot niet minder spannend natuurlijk. Ook Haarsteeg heeft een hoop goed te maken, dus ik verwacht veel strijd.”

RKDVC – Haarsteeg begint zondag (al om 14.00 uur) op het sportpark aan de Duinweg en telt uiteraard weer mee in de Willy Naessens Derby Cup.

Geef een antwoord