‘Bijna alle spelers zijn inmiddels weg’

DEN BOSCH – Komende zondag staat er een onvervalste Bossche derby op het programma. CHC kruist op sportpark De Schutskamp de degens met BVV en Younes Hadouir is daar, na een schorsing, weer bij van de partij. Voor hem is het een wedstrijd tegen zijn voormalige club, maar dat doet hem niet zoveel. “Ik herken weinig meer van BVV.”

Na een uitsluiting van twee wedstrijden, wegens een ‘verhitte discussie’ met TGG’er Walid Johri, staat Hadouir zondag weer aan de aftrap. Hij zegt het leuk te vinden dat dat meteen tegen zijn oude club is. “Omdat het weer een Bossche derby is met veel bekenden. Ilias (Sadqi, red.) en Fahd (Bouchti, red.) spreek ik nog regelmatig en met Ricky Brok heb ik jarenlang samengespeeld bij RKJVV.” Toch geeft hij al snel toe dat het hem eigenlijk vrij weinig doet: “Ik heb niet zoveel met BVV. De meeste spelers waar ik mee samen heb gespeeld, zijn inmiddels weg. En daarbij was het niet het fijnste jaar uit mijn voetbalcarrière, zeg maar. We degradeerden met een selectie waarmee dat nooit had mogen gebeuren.”

Van het elftal waar Hadouir twee seizoenen geleden nog mee in de 2e klasse speelde, is bar weinig over. Sowieso is BVV haast onherkenbaar voor Hadouir. “Ik ben daar wel begonnen met voetballen, maar toen ik een paar jaar geleden terugkeerde, was er al zoveel veranderd dat ik weinig herkende aan BVV. En sindsdien is er nog veel meer veranderd, inderdaad. Ze hebben een heel nieuw team. Ik ken er maar een stuk of zeven spelers van, de rest is mij onbekend, moet ik eerlijk zeggen. Trainer Peter Burg ken ik wel vrij goed. Daar heb ik nog mee samengespeeld, ook bij BVV.”

Favoriet
Daar waar Hadouir momenteel met CHC de hemel hoopt te bestormen, verkeert de tegenstander van zondag in heel ander weer. “Wij zijn de favoriet”, geeft Hadouir dan ook toe. “We spelen ook thuis, dus ik verwacht dat wij het spel gaan maken en zij daar op reageren. Waar beide clubs gaan eindigen dit seizoen? CHC waarschijnlijk in de top-4, BVV zal mee gaan doen om lijfsbehoud, schat ik zo in van de buitenkant. Maar ik heb ze nog niet zien spelen, dus dat kan ik na zondag beter inschatten.”

Geef een antwoord