Wedstrijd van de Week: Nieuwkuijk – DSC

NIEUWKUIJK/KERKDRIEL – Met fraaie regioaffiches als onder meer TGG – Vlijmense Boys en CHC – BVV was er dit keer keuze genoeg. Onze wedstrijd van de week is echter een vroege en redelijk onverwachte topper in de 3e klasse C. Koploper DSC gaat namelijk op bezoek bij de ploeg met de minste verliespunten; Nieuwkuijk.

Volgens de bezoekers van deze website – en misschien ook wel voor volgers buiten de regio – was het wel zeker: CHC gaat kampioen worden en FC Engelen en ODC zouden de outsiders zijn. DSC werd misschien ook een aantal keren genoemd, maar Nieuwkuijk vrijwel niet. Toch wordt er zondag, na .. speelronden, gestreden om de koppositie in de 3e klasse C. Een vroege, onverwachte topper dus!

Een jaar geleden stond Nieuwkuijk nog op een degradatieplaats, maar vervolgens kende het een geweldige tweede seizoenshelft. De club eindigde als vijfde in 3C (de hoogste klassering ooit) en mocht zelfs gaan spelen voor een plek in de 2e klasse. De nacompetitie eindigde in de halve finale (tegen PSV amateurs), maar ook dit seizoen blijft Nieuwkuijk – onder leiding van de nieuwe trainer Corné Verhoeven – vooralsnog prima presteren. Nadat het tegen Vlijmense Boys een 3-0 achterstand omzette in 3-3, werd er gewonnen van ODC (3-0) en Baardwijk (2-1). De topscorer op dit moment is Max Raijmakers. De inmiddels 26-jarige spits is normaal gesproken altijd wel goed voor minimaal 15 tot 20 doelpunten. Afgelopen seizoenen kwakkelde hij echter met diverse blessures, waardoor hij in twee jaar tijd niet verder kwam dan 4 goals. Dat aantal heeft hij op dit moment, eindelijk weer helemaal fit, al behaald in 3 competitieduels.

Ook DSC blijft in de opgaande lijn. Na het behaalde kampioenschap is de club opnieuw koploper. We kunnen niet achterhalen of het de Kerkdrielenaren ooit al eens is gelukt om minimaal een speelronde bovenaan te staan in de 3e klasse, maar hoe dan ook beleeft DSC tot nu toe een prima terugkeer op dit niveau. Het eindigde in 2014 en 2016 al eens als derde, het hoogste wat DSC ooit heeft bereikt. De equipe van Roland Timmermans verloor dit seizoen alleen van FC Engelen (3-0), maar won van Haarsteeg (3-1), TGG (4-2) en ODC (4-0). Ook hier staat de topscorer op 4 treffers en het zal niemand verbazen dat dat om Bas Vos gaat. De 28-jarige Drielenaar scoorde de afgelopen twee seizoenen steeds 22 keer en is alweer hard op weg om dat aantal te gaan evenaren. Bovendien heeft hij met Jordy de Wit, die overkwam van Roda Boys, eveneens een aanvaller erbij gekregen die ook z’n doelpuntjes kan maken.

Zwaar programma
Makkelijke tegenstanders lijken er niet te zijn in de 3e klasse C. Voor beide ploegen wacht er echter een extra zware periode. Nieuwkuijk treft volgende week FC Engelen en speelt een week later tegen Haarsteeg. Zij weten daarna dus ongeveer waar ze staan. DSC voetbalt volgende week tegen het stugge DVG en speelt over twee weken de volgende topper tegen CHC.

Historie
In de afgelopen tien jaar stonden beide teams vier keer tegenover elkaar. DSC won drie wedstrijden, Nieuwkuijk eentje. We hebben al eerder de huidige topscorers belicht. Vos wist voorgaande jaren in de onderlinge duels nog maar een keer het net te vinden, terwijl Raijmakers al vijf keer raak prikte in het Drielse doel. Ook Kevin Broekmeulen, die inmiddels bij Alem speelt, vond vijf keer het net in deze vier ontmoetingen.

9 november 2014, 3e klasse C
DSC – Nieuwkuijk  4-3
(Freek Boeren, Ton Burg, Christian Broekmeulen, Kevin Broekmeulen – Max Raymakers 3x)

29 maart 2015, 3e klasse C
Nieuwkuijk – DSC  2-1
(Michiel Baaij, Brent de Wijs – Ton Burg)

11 oktober 2015, 3e klasse C
Nieuwkuijk – DSC  1-4
(Max Raymakers – Martijn Veldhuis 2x, Bas Vos, Kevin Broekmeulen)

6 maart 2016, 3e klasse C
DSC – Nieuwkuijk  4-2
(Kevin Broekmeulen 3x, Bas Vos – Max Raymakers, Rick van Buul)

Geef een antwoord