Bart Haerkens: ‘Zo is spits toch wel leuk’

VINKEL – EVVC moest even warmdraaien, maar heeft de smaak inmiddels te pakken. Met een klinkende 3-0 zege werd Real Lunet zondag huiswaarts gestuurd en daar genoot de tweedeklasser met volle teugen van. Zo ook Bart Haerkens. “Heerlijke zondag”, aldus de 27-jarige Vinkelnaar, die er volgens eigen zeggen nog wel eens wat uitgooit. “Zo is spits toch wel leuk.”

“Dat was godverdomme een lekkere pot van ons. Lekker fel, de tegenstander geen centimeter gunnen en snel een doelpunt maken. Heerlijke wedstrijd.” Haerkens kijkt ook een dag later nog vol vreugde terug op de overwinning. “We zakten bij voorbaat al wat in en klapten er net over de middellijn op. Volgens mij maakten we alle doelpunten na een balverovering en snelle omschakeling. Lekker des Vinkels.”

De doelpunten werden dit keer gemaakt door Rob van Dijk (2) en Pim van der Doelen. Haerkens stond zelf dus een keer niet op het scoreformulier. “Dit was niet mijn spel, ik moest teveel verdedigend lopen. Iedereen heeft denk ik een 8 of een 9 behaald, maar ik slechts een 6.” Vorig jaar maakte de pedagogisch medewerker in de jeugdzorg twee doelpunten voor EVVC 1. Dit seizoen staat zijn teller al op drie. “Ze vallen nu gelukkig wel binnen, waar het vorig jaar niet lukte”, zegt hij bescheiden.

Eigenlijk verdediger
Oorspronkelijk is Haerkens ook helemaal geen aanvaller, zo verklapt hij. “Ik ben eigenlijk centrale verdediger. Een aantal jaar terug werd ik als spits gebruikt in het tweede, omdat ik regelmatig m’n goaltje meepakte. Dat ging wel lekker, dus draaide ik steeds vaker mee met het eerste. Vorig seizoen begon ik als spits bij één en eindigde ik als centrale verdediger, omdat Joris (van der Doelen, red.) uitviel met een gebroken sleutelbeen. Dit jaar ben ik weer gestart als centrale verdediger, maar omdat we niet echt balvast waren voorin, ben ik weer doorgeschoven. Het pakt tot nu toe niet slecht uit.”

De joviale EVVC’er draait er volgens teamgenoten niet omheen. Zo ook tijdens het vraaggesprek met 073voetbal. “Tussen ons gezegd doe ik maar wat in de spits. Alles puur op reactie. Ik voetbal zelf veel liever centraal achterin, omdat ik daar tenminste weet wat ik moet doen. Maar ik doe het voor het team. We creëren lekker veel kansen en in de zestien oorlog maken is wel mijn ding, dus daar geniet ik van. En als je dan ook nog je doelpuntje meepikt, is spits toch wel leuk. En we doen ook weer mee in de competitie, wat wil je nog meer?”

Foto: Henk van Esch

Geef een antwoord