Elf vragen aan… Roy Netten

DEN BOSCH/HEDEL – Al jarenlang is de naam van Roy Netten een bekende in het regionale amateurvoetbal. De doelpuntenmachine van weleer speelt tegenwoordig zijn partijtjes als laatste man en kan ook op zijn 38e nog prima mee. Netten hoopt met vijfdeklasser Hedel, waar hij afgelopen zomer is aangewaaid, kampioen te worden.

Naam: Roy Netten.
Geboren: 4 november 1980.
Club(s): Op dit moment Hedel. Daarvoor OSC’45, CHC, Oisterwijk en TGG. En ik heb nog bij Wilhelmina in de jeugd gevoetbald.
Positie: Altijd spits geweest, tot 6 jaar terug. Nu ben ik verdediger.
Dagelijks leven: Ik heb al 13 jaar een vriendin. Samen hebben we twee kids, een van 5 jaar en een van 10. Ik heb een eigen afbouwbedrijfje waar ik dagelijks mee bezig ben.

 1. Sterkste/zwakste punt: Het sterkste punt is dat ik tweebenig ben. Het zwakst is aanvallend koppen.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik speel het liefst op een goed natuurgrasveld, maar die zijn er weinig, dus dan kies ik voor kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is het uitshirt van TGG en voor wat betreft het sportpark ga ik voor dat van OJC.
 5. Mooiste voetbalmoment: De kampioenschappen met TGG. Alles was top geregeld en we hadden een mooi team.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: In de finale van de nacompetitie, met OSC’45 tegen Den Dungen, miste ik een penalty. Daar was ik echt ziek van.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat is voor mij toch wel Günther van Meurs, waarmee ik bij TGG samen heb gespeeld. Die jongen is zó gek! We waren een keer in de stad, in de Taveerne, toen Günther zijn shirt uit deed en door de tent heen begon te springen. Echt een topgozer.
 8. Voetbalhumor: Er schiet me zo geen anekdote te binnen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik ben op leeftijd, dus hoef in het voetbal niks meer te bereiken. Volgens mij kan ik op mijn 38e nog een aardige bal raken. Buiten het voetbal zou ik het leuk vinden om m’n bedrijfje verder uit te bereiden, al valt dat niet mee in de afbouw.
 10. Beste speler uit de regio: Dat zijn voor mij Arda Havar en Younes Hadouir.
 11. Opvallendste regioclub: Volgens mij doet Engelen het aardig. Zonder er geld in te stoppen, hebben ze een goede ploeg. Wij hebben met Hedel voor de 5e klasse ook een aardig team, maar we moeten aan de bak om BZS te achterhalen. Zondag pakken we tegen Ruwaard in ieder geval drie punten. Tenminste, daar ga ik vanuit.
Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie