Elf vragen aan… Jesse van Homelen

BOXTEL – Dit seizoen is Jesse van Homelen een van de betere spelers van vierdeklasser RKSV Boxtel. De pas 20-jarige aanvallende middenvelder was betrokken bij de nodige doelpunten en heeft er zelf ook al vijf in liggen. Daarmee is hij clubtopscorer van de verrassende nummer 3 van de 4e klasse F. Vandaag beantwoordt ie onze vragen.

Naam: Jesse van Homelen.
Geboren: 16 juni 1999 in ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): Al vanaf mijn vierde bij RKSV Boxtel.
Positie: Aanvallende middenvelder, maar ik kan ook vanaf links- of rechtsbuiten spelen.
Dagelijks leven: Ik studeer aan de Fontys Sporthogeschool, waar ik de ALO doe. Daarnaast werk ik bij Daniel’s Gym. Naast het voetballen vind ik het gezellig om met mijn vrienden een biertje te drinken of zelf te sporten in de gym.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punten zijn mijn trap met links en rechts, overzicht en snelheid. Wat ik nog kan verbeteren is het verdedigen.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras, wat we zelf ook op het hoofdveld hebben liggen. We trainen op kunst- en natuurgras, zodat het altijd door kan gaan.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik speel op zwarte schoenen van Nike. Die vind ik het fijnst en mooist.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is toch wel ons eigen tenue, omdat het een eigen kenmerk heeft met de rood-witte blokken erop. Het mooiste sportpark is dat van SCG. Het hoofdveld met de dijk eromheen en een mooie tribune en een kantine eraan waar je mooi uitkijkt op het veld.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat is toch wel de dubbel in A1. In dat jaar wonnen we alles, echt super! In het eerste kies ik de promotiewedstrijden. Heerlijk met die sfeer en spanning erop.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het dieptepunt is wel dat ik geschorst was voor de bekerfinale in de A1. In de halve finale kreeg ik rood, waarna die geseponeerd werd, maar ik alsnog niet mocht spelen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Mark van de Westelaken, die ondanks zijn enkelblessure iedere zondag trouw is komen kijken en een biertje meedronk in de kantine. Inmiddels traint hij weer volop mee met de groep en maakte hij vorige week zondag zijn eerste minuten in het tweede.
 8. Voetbalhumor: Toen we in A1 zaten hadden twee spelers een geintje uitgehaald. Eentje had zich voorgedaan als de hoofdtrainer van 1, die belde of onze linksback mee wilde omdat ze krap zaten. Onze linksback zei vol overtuiging ja. Later die avond moesten we trainen en toen hebben ze aan het eind van de training toch maar gezegd dat het een geintje was. Hij was er in het begin niet zo blij mee, maar gelukkig kon iedereen er uiteindelijk wel heel hard om lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Wat ik wil bereiken is dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen met Boxtel en belangrijk zijn voor het team met doelpunten en assists. Daarnaast wil je als voetballer natuurlijk alles eruit halen wat erin zit. Buiten het veld wil ik mijn opleiding binnen drie jaar afronden.
 10. Beste speler uit de regio: Bas Smulders van DVG, waar we vorig seizoen tegen gevoetbald hebben.
 11. Opvallendste regioclub: Datzelfde DVG. Ondanks dat er daar toch verschillende jongens gestopt zijn, spelen ze als promovendus mee bovenin de middenmoot. Zelf zijn we weer op de goede weg qua voetbal en mentaliteit. We winnen weer en spelen beter voetbal dan de afgelopen twee jaar. We maken ook wat makkelijker onze goals en we zijn een hechte groep. Dat merk je terug in het veld. Iedereen zet een stapje extra voor elkaar.
Foto: Henri Verwijmeren

Geef een antwoord