Marco van Loon langer in Ammerzoden

AMMERZODEN – Marco van Loon kan er af en toe met zijn pet niet bij. Jan van Arckel is veel te wisselvallig. Soms worden er prima uitslagen geboekt, maar af en toe is het ook drie keer niks. Toch plakt de Bossche trainer er nog een jaar aan vast bij de nummer 6 van de 4e klasse E, zo maakte hij onlangs bekend. “Met alleen voetballen win je het niet op dit niveau.”

Vorige week kreeg Jan van Arckel nog flink op de broek. 6-0 werd het maar liefst tegen mede-middenmoter VESTA’19. “Als we met 2-0 achter komen te staan, dan gaan te snel de kopjes omlaag. Terwijl we op dat moment nog de betere ploeg waren. Dat moet er echt uit”, baalt Van Loon. Afgelopen zondag werd het 2-2 tegen hekkensluiter MEC’07. “Vooraf slecht, achteraf blij met een puntje. Je bent voetballend twee klassen beter, alleen daar win je niet mee op dit niveau. Klaar.”

Met 16 punten uit de eerste 11 wedstrijden zijn de Jantjes nog altijd een goede middenmoter in 4E. En dan is er nog de wetenschap dat er na de winterstop zo’n 5 à 6 spelers terugkeren. “We hebben een mooie mix”, vindt Van Loon. “Vanuit de jeugd is bijvoorbeeld Nick van Velzen aangesloten bij het eerste. Hij was vorig jaar nog B-speler, maar is nu vaste kracht bij mij. Ook als alle geblesseerden terugkomen, dan is hij nog steeds basisspeler. Mits ie zo doorgaat en het wekelijks laat zien natuurlijk. Zo lopen er nog drie of vier in de A1 die zo mee kunnen bij ons.”

Iets voor laten
Koploper RKTVC lijkt te ver weg, maar de nummer twee op de ranglijst heeft pas drie punten meer dan Jan van Arckel vergaard. Een leuke klassering zou, met een goede tweede seizoenshelft, dus zomaar mogelijk zijn. Van Loon wil de lat echter niet te hoog leggen: “Of we eigenlijk niet veel hoger horen te staan? Nee. Zo rond de 5e, 6e plaats schat ik ons in. Of we moeten mentaal sterker worden. En je moet er ook iets voor laten. Dat doen ze niet altijd.”

Geef een reactie