Wedstrijd van de Week: Avanti – Den Dungen

SCHIJNDEL/DEN DUNGEN – Ook tijdens de laatste reguliere speelronde van kalenderjaar 2019 uiteraard weer een ‘wedstrijd van de week’. Dit keer kijken we naar de regioderby tussen Avanti’31 en Den Dungen. Een duel op sportpark De Molenheide tussen een promovendus die tot nu toe prima presteert en een team dat dit seizoen nog vooral teleurstelt.

Avanti’31 eindigde de voorgaande jaren als 3e en 5e, maar is momenteel – samen met SCG’18 – hekkensluiter in de 3e klasse D. Op de tweede speeldag won Avanti tot nu toe z’n enige wedstrijd, met 1-0 van Nijnsel. Echt groot zijn de nederlagen (al 6 in totaal) ook weer niet. De 3-0 bij Schadewijk was het ruimst. De laatste 4 wedstrijden leverden 3 punten op, steeds met een gelijkspel.

Er kwam dit seizoen, ondanks de matige resultaten, ook mooi nieuws vanuit het kamp van de blauw-witte Schijndelnaren. Said Ali Hussein, inmiddels al twee jaar een vaste waarde in Avanti 1, mag zich sinds kort Somalisch international noemen. Een international op 3e klasse-niveau (in Nederland het achtste niveau), dat komt niet zo vaak voor.

Rentree
Tot nu toe mag Den Dungen niet klagen over de rentree in de 3e klasse. Na 11 duels staat het achtste, met 16 punten. Zowel BMC als SCG’18 houdt men vooralsnog onder zich en in de derby’s verloor Den Dungen dit seizoen nog niet. Tegen SCG werd er met 3-1 gewonnen en eerder werd BMC op 1-1 gehouden. Tot nu toe is Den Dungen dus de beste van ‘Gestel’.

De club verloor tot nu toe alleen van titelkandidaten Helmondia, RKPVV en Schadewijk. Tegen de Helmonders was eigenlijk een punt verdiend geweest, vindt nog altijd heel Den Dungen, maar de omhaal van de doelman werd toch echt afgekeurd. Hoe dan ook doet de ploeg van Kevin van Emmerik het goed. Mede ook dankzij Jeffrey Sterks, die met 7 treffers de clubtopscorer is op dit moment. Hij wist in de laatste drie wedstrijden te scoren. Onder meer tegen z’n vorige club SCG’18.

Wat kunnen we verwachten?
Kan Avanti’31 weer eens winnen? Of blijft Den Dungen opnieuw op de been in een uitduel? Den Dungen verloor dit seizoen ‘op verplaatsing’ nog maar één keer. Avanti won juist pas, na vijf thuiswedstrijden, eenmaal op eigen veld.

Historie
In de afgelopen 10 jaar troffen beide teams elkaar slechts twee keer eerder. Dat leverde beide keren grote zeges voor Avanti’31 op. Een hoofdrol was er voor de inmiddels gestopte Rick van Lier, die 7 van de 12 Schijndelse goals voor z’n rekening nam.

11 december 2016 (3e klasse D)
Den Dungen – Avanti’31  1-7
(Loek van Grinsven – Rick van Lier 4x, e.d., Koen van Engeland, Fabian Koenen)

14 mei 2017 (3e klasse D)
Avanti’31 – Den Dungen  5-2
(Rick van Lier 3x, Koen van Engeland 2x – Martin de Laat, Jeffrey Sterks)

Geef een antwoord