Elf vragen aan… Antwan van Rijn

VINKEL/GEFFEN – Dit seizoen streek Antwan van Rijn neer op het Vinkelse sportpark De Zwaan. De 48-jarige trainer wil met EVVC de prestaties van de afgelopen jaren evenaren en staat op dit moment in de subtop van de 2e klasse. We blikken met de Geffenaar, door middel van onze bekende elf vragen, terug op zijn carrière als speler en coach.

Naam: Antwan van Rijn, vernoemd naar mijn opa Antoon.
Geboren: 2 augustus 1971 in Den Bosch.
Club(s): Nooit Gedacht en TOP Oss als speler, FC Den Bosch, BVV en OJC Rosmalen als speler, SDDL, Prinses Irene en Avesteyn als trainer.
Positie: Op de bank.
Dagelijks leven: Ik woon samen met Kristel in Geffen, waar ik al mijn hele leven woon. Ik ben vader van vier kinderen en werk bij Van der Stad IJzerwaren.

 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben bescheiden. Zwakke punten heb ik niet.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras. Simpelweg omdat dat voor het natuurlijkste spel zorgt. Wij hebben nu, bij EVVC, ook een mooie kunstgrasmat, waar we op trainen als we de zondag daarna ook op kunstgras spelen. En uiteraard als de gesteldheid van de velden wat minder wordt. Onze thuiswedstrijden spelen we op natuurgras en in de week voorafgaand trainen we daar dan ook op.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart. Ik doe altijd eerst mijn linkse schoen aan.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het thuistenue van Barcelona en het sportpark van EVVC. We hebben een mooie kantine, met prima velden en sinds dit jaar ook nog kunstgras erbij.
 5. Mooiste voetbalmoment: De promoties als voetballer en trainer bij en met FC Den Bosch, Nooit Gedacht, Prinses Irene en Avesteyn.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De zware enkelblessure die ik opliep bij m’n debuutwedstrijd bij FC Den Bosch. Uit op de Wageningse Berg, dat vergeet ik nooit meer.
 7. Opvallendste teamgenoot: Toon van Uden en Mark Beekmans. Grillige spelers en gewoon goede gasten. Er gebeurde altijd wel iets als zij erbij waren. En ze zorgden voor een gezellige derde helft.
 8. Voetbalhumor: Frank Kusters die bij BVV altijd, op de terugweg van uitwedstrijden, (na twee biertjes) de microfoon greep en dan onze trainer John Huisman imiteerde. De hele bus lag dan plat van het lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Vooral genieten van mijn gezin. In het voetbal? Ik train nu een van mijn droomclubs, dus we gaan zien wat er nog op het pad komt.
 10. Beste speler uit de regio: Roy Wijlaars van Avesteyn en Jorg van Schaijk van EVVC.
 11. Opvallendste regioclub: OSS’20 doet het opvallend goed. Inmiddels zijn ze zelfs koploper in de 3e divisie. Daar doet Jurgen van de Goor (assistent-trainer, red.) heel goed werk.
  Met EVVC presteren we met vlagen ook goed, alleen is het nog te wisselvallig. Daar kunnen we nog in verbeteren.
Foto: Henk van Esch

Geef een antwoord