Jelmer Toonen wil terug naar de 4e klasse

HEDEL – Versterkt door een aantal bekende Bossche namen wil Hedel aan het einde van dit seizoen graag weer terugkeren naar de 4e klasse, waaruit het vorig jaar degradeerde. Toch is de ploeg van trainer Wilco van Houtum in deze winterstop nog maar de nummer 3 van de ranglijst. Jelmer Toonen: “De verloren punten, dat lag echt aan onszelf.”

Hedel is dus na een jaartje strijden tegen degradatie weer terug in de 5e klasse. Een gegeven dat Toonen eigenlijk maar niks vindt. “Deze klasse ligt ons ook niet helemaal, omdat wij echt een voetballende ploeg zijn en weinig de lange bal hanteren. Het liefst willen we dus snel weer terug, ja. Met het team wat we hebben, moet dat ook echt lukken. Onze ploeg is goed zat, in ieder geval.”

De gebruikelijke Hedelse namen werden afgelopen zomer aangevuld met een vijftal nieuwelingen uit onze regio. Toonen is blij met de ‘Bossche invasie’.  “De meesten kende ik al en ik wist dat het goede voetballers zijn. Ik had er zin in, ook om meer concurrentie te krijgen. Roy Netten, Joep van der Heijden, Jimmy Floor, Younesse Bouchti en Nick van Bakel. Stuk voor stuk van toegevoegde waarde. En niet alleen voor het voetbal, maar ook voor de sfeer. Allemaal gezellige gasten.”

In het spoor
Verschillende wedstrijden werden op de sloffen gewonnen. Maar er waren ook een aantal kinkjes in de kabel. Drie keer werd er al gelijkgespeeld en er was ook nog de verrassende nederlaag tegen DESO. In de laatste speelronde van 2019 herpakte Hedel zich met een 4-1 overwinning op het eveneens hooggeplaatste OKSV. “Daarmee blijven we in ieder geval in het spoor van BZS. Die hebben ook een aardige ploeg, die ongeslagen bovenaan staat. Maar ook van hen hadden we kunnen winnen. De andere wedstrijden waarin we punten hebben laten liggen, lag het echt aan onszelf.”

Negen verliespunten zag Hedel al door de vingers glippen. Teveel voor een ploeg die voor niets minder dan de titel gaat, beaamt Toonen. “Dure punten, die echt niet hadden gehoeven. Maar daar doen we niks meer aan. Of we toch nog kampioen gaan worden? Dat willen we natuurlijk allemaal wel heel graag. En we zijn de hoop ook zeker nog niet verloren. Maar we moeten het eerst waar zien te maken. We gaan er na de winterstop in ieder geval hard voor werken.”

Foto: Frank van Engelen

Geef een reactie