Via Australië en Doetinchem naar Helmond

DEN BOSCH – Na de winterstop voetbalt Jordy Thomassen weer bij Helmond Sport. De 26-jarige aanvaller uit Den Bosch liet zijn contract bij De Graafschap, waar hij genoegen moest nemen met een plaats op de bank, ontbinden en keert terug bij de club waarvoor hij tot nu toe veruit de meeste doelpunten heeft gemaakt in zijn carrière.

Dankzij de 27 treffers die Thomassen tussen 2016 en 2018 produceerde in Helmondse dienst, verdiende hij een transfer naar De Graafschap. Een geweldig huwelijk werd het echter niet met de Achterhoekse club. De Bosschenaar kwam slechts sporadisch aan spelen toe en besloot een jaar geleden naar Australië te verkassen. “Een fantastisch avontuur”, kijkt hij daar op terug. “We hebben met Adelaide Unitad de halve finale om het kampioenschap gehaald.”

Terug in Doetinchem kwam hij ook dit seizoen, na de degradatie naar de eerste divisie, niet uit de verf. “De Graafschap is een geweldige club, maar ik heb er helaas nooit overtuigend een basisplaats weten te veroveren. Het leek me beter voor mezelf om naar een club te gaan waar die kans groter is. Helmond Sport was meteen erg concreet en dat plaatje paste precies bij me. Ik heb het daar eerder ook goed gehad”, vertelt Thomassen, die blij is met de nieuwe stap, aan 073voetbal.

Foto: Henk van Esch

Geef een antwoord