Mauro Brus over ‘Avanti net niet’

SCHIJNDEL – Eind oktober was daar zowaar, uit het niets, de hattrick van Mauro Brus. Er werd die dag echter alsnog, in de laatste minuut, met 4-3 verloren bij Nooit Gedacht. Het is misschien wel illustratief voor het vooralsnog zwaar teleurstellende seizoen van Avanti’31. Of ‘Avanti net niet’, zoals Brus het noemt.

Hij moet er nog altijd om lachen, wanneer hij terugdenkt aan de drie goals die ie in Geffen wist te produceren. “Dat komt niet vaak voor, hè. Ik kan het me niet herinneren in ieder geval. Maar ja, we schoten er weinig mee op, dat was wel jammer. Het frappante was dat ik in de laatste minuut ook nog de handsbal maakte, waarna Nooit Gedacht vanaf de stip de drie punten pakte. Een beetje flauw, als je het mij vraagt.”

Brus (24) is alweer heel wat jaartjes een vaste waarde op het Avanti-middenveld. “Op 6 of 8, met de punt naar achter. Vroeger was ik nog een paar kilo lichter en behendiger”, lacht hij. Een vraag later wordt zijn stem wat serieuzer: “Nee, het gaat helaas niet zo goed met ons qua resultaat. Maar ik weet zeker dat het goed komt. Als je ziet wat voor goede spelers wij in het team hebben, dan kan dat eigenlijk niet anders. We zijn alleen nog een beetje zoekende naar hoe we het beste kunnen spelen. En we hebben veel pech gehad dit jaar.”

Het is wel typerend voor de laatste jaren, vindt Brus. “Avanti net niet”, lacht hij weer, dit keer als een boer met kiespijn. “We komen vaak voor en geven het dan weer onnodig weg. Voorgaande seizoenen hebben we het niet zo slecht gedaan, nee. Maar we willen natuurlijk wel een keer iets bereiken en dat lukt nog niet. We hebben nog geen prijs gepakt, alleen een keer nacompetitie voor promotie gespeeld. Vorig jaar liepen we dat in de laatste twee wedstrijden mis. Een paar jaar terug werden we nog tweede achter Real Lunet. Die competitie lag ons wat beter. De 3e klasse D is niet onze favoriet, denk ik. We zijn niet echt fysiek, terwijl het in de huidige competitie echt meer knokken en sleuren is. In de andere competitie is het toch wat meer voetbal, meer kunstgras.”

Foto: Piet van Vorstenbosch

Geef een antwoord