Winteroverzicht: vijfdeklassers vol aan de bak

DEN BOSCH – Hedel en RKVSC vertegenwoordigen ‘ons’ in de 5e klasse. In de absolute kelder van het amateurvoetbal spreekt eerstgenoemde dit seizoen een aardig woordje mee. De in het zondagvoetbal teruggekeerde Velddrielnaren daarentegen doen het weer met eigen jongens, maar hebben ook daar vooralsnog weinig succes mee.

Hedel staat halverwege de competitie op een gedeelde 2e plaats. Het wist de tot nu toe ongenaakbare koploper BZS de enige punten af te snoepen, maar verloor zelf hier en daar ook al wat punten. Met Nick van Bakel, Younesse Bouchti, Jimmy Floor, Joep van der Heijden en Roy Netten kreeg de club, na de degradatie naar de 5e klasse, een welkome kwaliteits- én kwantiteitsinjectie. Met minder dan promotie lijkt Hedel dit seizoen geen genoegen te hoeven nemen. Dan moet het na de winterstop echter nog wel vol aan de bak.

Hetzelfde geldt voor RKVSC. Maar dan om niet onderaan te eindigen op het laagst mogelijke niveau van de standaardteams. De zeer kleine club – met slechts twee seniorenelftallen en enkele jeugdteams, samen met Alem en Heerewaarden – wisselde na een jaar het zaterdagvoetbal weer in voor de zondag. Vorig seizoen waren de prestaties, bij het mislukte experiment in de laagste zaterdagcompetitie, rampzalig. Maar ook de rentree op zondag is, met drie gelijke spelen en nog geen enkele overwinning, tot nu toe niet bepaald succesvol.

Foto: Frank van Engelen

Geef een reactie