Winteroverzicht: kommer en kwel in 3D

DEN BOSCH – Aan het begin van het seizoen gingen de Gestelse clubs SCG’18, BMC en Den Dungen de Schijndelse verenigingen Avanti’31 en RKSV Schijndel vergezellen in de 3e klasse D. Een onverdeeld succes is de ‘verhuizing’ vooralsnog niet. Nagenoeg alle regioclubs vinden we halverwege het seizoen onderin de ranglijst terug.

Drie jaar geleden maakten de drie genoemde ploegen ook al eens de stap naar de 3e klasse D van Zuid II en dat liep toen voor Den Dungen niet goed af. Sint Michielsgestel wist zich destijds maar net veilig te spelen. Dit seizoen is deze klasse voor onze regioclubs tot nu toe ook niet fijn vertoeven. Nou, ja, op Den Dungen na dan. Na de onverwachte promotie doet de ploeg van Kevin van Emmerik het met een gedeelde 5e plaats uitstekend. De uitslagen zijn dan wel niet spectaculair, maar na een stroeve start worden er wel punten gepakt. Den Dungen verloor alleen van de ploegen die boven hen staan.

Met de andere regioclubs gaat het een stuk minder florissant. Schijndel vinden we terug op de 10e plek en BMC, Avanti’31 en SCG’18 staan zelfs in de gevarenzone. De Berlicummers en Gestelnaren zijn de ploegen die de meeste doelpunten incasseren deze competitie. Later deze week staan we stil bij hun onderlinge ontmoeting, die zondag plaatsvindt.

Foto: Piet van Vorstenbosch

Geef een antwoord