Wedstrijd van de Week: SCG’18 – BMC

SINT MICHIELSGESTEL/BERLICUM – De kelderkraker van de 3e klasse D is dit keer onze wedstrijd van de week. In een nieuw jasje, met een speler van beide ploegen aan het woord, beschouwen we voor op de derby tussen Sint Michielsgestel en Berlicum, die zelden zo beladen zal zijn geweest. “Onderlinge rivaliteit speelt meer bij de oudere generatie.”

Een blik op de ranglijst zegt voldoende: het water staat beide ploegen aan de lippen. Voor SCG’18 komen er twee belangrijke duels tegen concurrenten aan. Worden ze allebei verloren, dan gaat het er voor de nieuwe Gestelse fusieclub heel donker uitzien. BMC treft na SCG’18 juist twee titelkandidaten en heeft de punten dus ook heel hard nodig. Met Jesper van Doorn (BMC) en Daan Voets (SCG’18) blikken we vooruit.

Lekker beginnen
“We willen allebei de weg omhoog inslaan”, trapt Van Doorn af. “Het zou mooi zijn als we een kleine voorsprong op Gestel kunnen pakken. Zulke wedstrijden brengen iets extra’s. Met de juiste inzet en mentaliteit kunnen we ons niveau halen en resultaat boeken. Dat is ook belangrijk, om na de winterstop lekker te beginnen aan de tweede seizoenshelft.”

Voets was dit seizoen nog geen basisspeler in een competitieduel, maar hij hoopt er zondag weer bij te zijn. “Vanaf de eerste competitiewedstrijd heb ik een week of zeven niet gespeeld vanwege blessures. Afgelopen weekend heb ik, weliswaar in een oefenwedstrijd, voor het eerst weer negentig minuten kunnen voetballen bij het eerste. Mits ik gewoon fit ben, ziet het er naar uit dat ik zondag voor het eerst weer in de basis begin.”

Niemand uitleggen
Dat het erop of eronder is voor SCG’18, dat lijkt de Gestelse rechtsback duidelijk: “Hoe belangrijk deze wedstrijd is? Dat hoef ik denk ik niemand uit te leggen. In mijn ogen is het de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Winnen we, dan zijn we ten eerste van die vervelende laatste plek af. En daarnaast tanken we dan ook zelfvertrouwen om volgende week nog zo’n belangrijke wedstrijd in te gaan, uit bij Avanti. Allebei directe concurrenten in de strijd tegen degradatie op dit moment.”

Over het feit dat het een echte Gestelse derby betreft, daar maken beide spelers zich niet zo druk om: “Het motiveert alleen maar meer om die wedstrijd te winnen. Maar eerlijk gezegd ben ik daar niet zo mee bezig, het enige wat zondag telt zijn de drie punten”, aldus Voets. Ook Van Doorn heeft geen derbygevoelens: “Ik ken er persoonlijk niet veel van SCG. De onderlinge rivaliteit speelt denk ik meer bij de oudere generatie, de meer ervaren spelers in ons team.”

Statistiek vooraf
SCG’18 won alleen z’n eerste competitieduel tegen Handel. Daarna wist het geen enkele (thuis)wedstrijd meer in drie punten om te zetten. BMC won ook nog maar een keer buitenshuis. Dat was op 13 oktober tegen Avanti’31 (2-3).

Historie
In de afgelopen 10 jaar troffen beide teams elkaar – aangezien SCG’18 pas anderhalf jaar bestaat – twee keer. Ze wonnen allebei een ontmoeting.

20 januari 2019 (3e klasse C)
BMC – SCG’18  3-0
(Bram Verhoeven, Gijs van der Voort, Sjors van Zoggel)

24 maart 2019 (3e klasse C)
SCG’18 – BMC  2-0
(Arthur Bot, Luuk van Loon)

Geef een reactie