Wedstrijd van de Week: Engelen – Zwaluw

VUGHT/ENGELEN – Onze wedstrijd van de week is dit keer het treffen tussen de nummers 2 en 4 van de 3e klasse C. Zowel FC Engelen als Zwaluw VFC is blij met de hoge klassering, maar in de onvoorspelbare competitie moeten de spierballen getoond worden om die vast te houden. We blikken vooruit met hoofdtrainers Anthony Lurling en John Laponder.

Bij Zwaluw, dat gisteravond nog voor de beker tegen Best Vooruit speelde (en met 5-1 verloor), is men na heel veel magere jaren zeer content dat het weer een rol van betekenis speelt in de competitie. “Zeker voor ons is dit een verassing dat we nu zo hoog staan”, lacht Laponder zijn tanden bloot. “Maar als je er staat, wil je meer natuurlijk. Nee hoor, er is niet stiekem sprake van titelkoorts in Vught. Dat is nog een stapje verder. Maar het zou wel mooi zijn als we bovenin mee blijven doen voor eventuele nacompetitie.”

Datzelfde doel heeft FC Engelen zich voorafgaand aan het seizoen gesteld, geeft Anthony Lurling toe: “Ik verwacht dat we bij de eerste 3 moet eindigen om de nacompetitie te halen. Dat zal in onze competitie best een pittige opgave zijn, maar ik vind dat we een goede ploeg hebben. CHC is dé titelkandidaat, hopelijk blijven wij lang bij ze in de buurt.”

De voormalig FC Den Bosch-prof, die vorig jaar nog aanvoerder was van de FC Engelen-selectie, is uiterst tevreden met het seizoen tot nu toe. “De sfeer in het team is heel goed. Er wordt erg goed getraind en we staan tweede, dus dan heb je weinig reden tot klagen. We hebben ook een goede voorbereiding gehad, met twee prima wedstrijden tegen Emplina en ONI. En zondag zijn we natuurlijk goed begonnen bij Baardwijk (0-4 overwinning, red.).”

Echte topper
Het duel tussen Engelen en Zwaluw lijkt vooraf niet alleen voor de neutrale toeschouwers een aardig affiche. “Voor ons is het een mooie wedstrijd om maar eens te kijken waar we staan”, denkt Laponder. “Engelen heeft één punt meer, dus het is een echte topper in onze klasse.” De oefenmeester van Zwaluw verwacht een pittige pot. “Wat ik van Engelen weet? Dat het een goede ploeg is, die nu al voor het tweede jaar meedoet voor de prijzen. Een stabiele derdeklasser dus, die meer zal willen, verwacht ik.”

Ook Lurling weet dat zijn jongens aan de bak moeten: “De eerste wedstrijd van het seizoen hebben we nog verloren bij Zwaluw (3-2, red.). En ze hebben met Martin (de Laat, red.) natuurlijk een goede spits die makkelijk scoort op het moment.”

Statistiek vooraf
Zwaluw VFC  kwam tot nu toe in elk competitieduel tot scoren. FC Engelen kwam slechts één duel niet tot scoren. Alleen op bezoek bij TGG vond FC Engelen het net niet.

Historie
In de afgelopen 10 jaar stonden beide teams 5 keer tegenover elkaar. De ontmoetingen vonden allemaal plaats in de afgelopen twee seizoenen. Het resulteerde in vier overwinningen voor FC Engelen, maar de wedstrijd helemaal aan het begin van dit seizoen werd gewonnen door Zwaluw VFC.

1 oktober 2017 (3e klasse C)
Zwaluw VFC – FC Engelen 0-4
(Walid Johri, Yasin Uluman, Anthony Lurling, Quinten Vorstenbosch)

8 april 2018 (3e klasse C)
FC Engelen – Zwaluw VFC 5-0
(Sam de Schepper 2x, Walid Johri, Quinten Vorstenbosch, Anthony Lurling)

28 oktober 2018 (3e klasse C)
FC Engelen – Zwaluw VFC   2-1
(Twan Passon, Marijn van Rijswijk – Martin de Laat)

17 maart 2019 (3e klasse C)
Zwaluw VFC – FC Engelen  1-3
(Martin de Laat – Quinten Vorstenbosch 2x, Relano Bouwmans)

22 september 2019 (3e klasse C)
Zwaluw VFC – FC Engelen  3-2
(Otis Lalihatu, Martin de Laat, Tommy Kreté – Dylan Dominques, Luca Schier)

Geef een antwoord