Rutten móet op Italiaanse bank blijven zitten

DEN BOSCH – Het Italiaanse avontuur had voor Moreno Rutten een stuk beter kunnen uitpakken. De 26-jarige Bosschenaar verliet afgelopen zomer VVV-Venlo voor FC Crotone, dat in de Serie B actief is, maar daar komt hij naar zijn zin veel te weinig aan de bak. In de laatste dagen van de transferperiode kreeg hij een nieuwe tegenslag te verwerken.

“Het gaat op zich best goed hier”, begint Rutten ons gesprek nog positief. “Sportief is het alleen nog geen succes helaas. Ik heb twee bekerpotjes gespeeld en ben in de competitie pas vier keer ingevallen.” De rechtervleugelverdediger is volwaardig selectielid, maar moet veelal genoegen nemen met een plaats op de bank. “Ik maak maar weinig minuten. Voor het laatst speelde ik ergens in december. Een lange tijd terug dus.”

Rutten vindt dat hij geen eerlijke kans heeft gekregen. “Of het niveau hoger is dan ik gewend ben? De intensiteit is hier hoger dan in Nederland, maar tactisch is het wel anders. In het begin had ik wat aanpassingsproblemen, maar ik vind mezelf niet minder dan de spelers die de voorkeur krijgen. En tijdens momenten dat de resultaten tegen zaten, heb ik geen kans gehad. Dat vond ik wel teleurstellend. Ik wilde daarom in januari sowieso weg. Was ook met twee clubs bezig, maar dat kwam maar niet rond en op de laatste dag wilde Crotone me toch ineens behouden. Super balen dus.”

Uitzitten
Er zit voor de oud-speler van FC Den Bosch en VVV niets anders op dan het seizoen (met een beetje pech letterlijk) uit te zitten. “We moeten hiermee dealen en in de zomer verder kijken”, zegt hij realistisch. “Da’s het leven van een profvoetballer, inderdaad. Hoe de club het doet? We staan tweede en doen vol mee voor promotie. Hopen dus dat dat lukt, ondanks dat ik niet speel. Al zal dat dan wel een feestje worden met een bijsmaak.”

Geef een antwoord