‘Zo lang mogelijk meedoen voor een prijs’

BOXTEL – In de schaduw van de absolute kraker in de 3e klasse C, tussen nummer twee FC Engelen en koploper CHC, is er zondag ook nog de subtopper Zwaluw VFC – ODC. “We gaan voor een overwinning in Vught, want we willen zo lang mogelijk meedoen voor een prijs”, blikt ODC-trainer Carlo Vorstenbosch vooruit.

Een slechte start van deze competitie kende de grootste Boxtelse voetbalclub. ODC won nog wel de openingswedstrijd van buurman DVG, maar ging daarna lelijk onderuit tegen Nieuwkuijk, Haarsteeg én nieuwkomer DSC. “Een flinke tegenvaller, die start van het seizoen”, geeft trainer Carlo Vorstenbosch (45) ruiterlijk toe. “Want we willen de prestatie van vorig jaar, toen we derde werden, dit seizoen minimaal evenaren.”

Na die slechte start herstelde ODC zich echter prima. Er werd onder meer gewonnen van de topploegen CHC, FC Engelen, Vlijmense Boys en Zwaluw VFC. De equipe van Vorstenbosch ging daardoor met een prima gevoel en als subtopper de winterpauze in. “In die wedstrijden bleek ook dat we het beste tot ons recht komen tegen goed voetballende ploegen. En dat we het soms af laten weten tegen de op papier mindere teams uit het rechterrijtje. Winnen van de bovenste ploegen en verliezen van de ondersten hoort een beetje bij ODC. Hoewel ik denk dat koploper CHC, wat voor mij dé favoriet voor de titel is, ons wat onderschat heeft en wij daardoor konden winnen.”

Vorstenbosch geeft toe dat Zwaluw VFC – ODC voor zijn ploeg een cruciale wedstrijd is. “We moeten gaan voor een overwinning, want we willen zo lang meedoen voor een prijs.” Daarmee bedoelt Vorstenbosch in eerste instantie het winnen van een periodetitel. “Maar als we ons nog kunnen mengen in de strijd om het kampioenschap zullen we dat niet nalaten natuurlijk.”

Zonder vergoeding
De oefenmeester speelde zelf, als razendsnelle buitenspeler, in de top van het amateurvoetbal bij Schijndel en UNA, waar volop spelers van buitenaf werden gehaald en betaald om de selectie op peil te houden. Bij ODC moet hij het nu doen met bijna louter zelf opgeleide spelers, die zonder vergoeding spelen. “Alleen keeper Jordy van der Zande, die eerder bij Schijndel en Helvoirt actief was, en vleugelspits Joep van der Meijden, gekomen van SCI, komen van buiten Boxtel. Zij zijn via-via bij ons gekomen, hebben het prima naar hun zin en ik ben blij met ze. Maar als trainer van ODC weet je dat je het moet doen met zelf opgeleide spelers en dat heeft ook zijn charme natuurlijk. Hoewel de doorstroming vanuit de jeugd naar de selectie de laatste jaren hier niet zonder problemen verliep. Want sommige jongens stoppen na het voetbal bij de jeugd, gaan elders studeren of kiezen voor het zaterdagvoetbal. Maar met dat soort problemen zullen tegenwoordig wel meer clubs kampen.”

Vorstenbosch verlengde onlangs zijn aflopende contract met één jaar. “Ik heb het goed naar mijn zin. ODC is een mooie club en de gemotiveerde spelersgroep is weliswaar wat aan de smalle kant, maar heeft genoeg kwaliteit om bovenin mee te draaien.”

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: boxteldigitaal.nl

Geef een antwoord