Elf vragen aan… Gerwin van den Boom

VINKEL – Al jarenlang is Gerwin van den Boom een van de topspelers uit onze regio. Verschillende aanbiedingen van hoger spelende clubs sloeg hij af om eerst BMC en de laatste 8 jaar EVVC trouw te blijven. Dit seizoen moest hij nog te vaak tandenknarsend toekijken vanaf de bank, maar in de tweede seizoenshelft hoopt hij weer te vlammen.

Naam: Gerwin van den Boom.
Geboren: 23 december 1986 in het ziekenhuis in Den Bosch.
Club(s): EVVC sinds 2012. Daarvoor BMC 1 en de jeugd van BMC en FC Den Bosch.
Positie: Linksbuiten, maar ik hoop uiteindelijk af te kunnen sluiten in de verdediging. Daar word je 100, zeggen ze bij ons.
Dagelijks leven: Woonachtig te Vinkel, samen met Mayke en onze kinderen Ann (7 jaar) en Siep (5 jaar). Ik werk bij Sligro als Senior data producer. Mijn hobby’s zijn leuke dingen doen met het gezin, festivals, concerten en bier drinken met vrienden/teamgenoten.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punten zijn mijn snelheid – al is dat niet meer wat het geweest is – en het linkerbeen. Zwakke punten zijn koppen, het rechterbeen en tegenwoordig fit blijven.
 2. Kunst- of natuurgras: Wij trainen op natuur- en kunstgras en spelen de thuiswedstrijden op natuurgras (zoals het moet zijn).
 3. Kleur voetbalschoenen: De kleur maakt me niet zoveel uit, zolang het maar Adidas is.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is niet te kiezen. Ons eigen sportpark heeft met de aanleg van het kunstgras en met het nieuwe scorebord een mooie nieuwe uitstraling gekregen.
 5. Mooiste voetbalmomenten: Dat zijn er meerdere. Bij BMC het kampioenschap in 2005 en de promoties via de nacompetitie in 2008 en 2010. Bij EVVC de promotie via nacompetitie in 2013 en we hebben ook nacompetitie gespeeld voor promotie naar de 1e klasse in 2016 en 2018. De nacompetitie van 2019, voor lijfsbehoud, is er ook eentje om niet te vergeten, met daarbij telkens de steun van de V-Side en het feest tijdens de kermis.
  Verder zijn in de zaal de jaren met de jeugd en het tweede van FCK/De Hommel, de KNVB onder 17 en onder 19 en de trainingen met Jong Oranje ook iets leuks om later aan onze kids te vertellen. En we voetbalden met vijf jongens uit Berlicum in hetzelfde team bij FC Den Bosch, dat was ook wel bijzonder.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De degradatie, ook weer via de nacompetitie, met BMC in 2007 en rechtstreeks in 2011. Maar dat staat natuurlijk in schril contrast met het overlijden van onze trainer John van Nielen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Daar kan wel een elftal mee gevuld worden. Ik zal de keepers eruit lichten, want dat zijn altijd van die rare vogels. Maar ja, wat wil je ook met Guido van de Kamp als keeperstrainer. Bijvoorbeeld Coen van Lith (38 jaar). Die is al 20 jaar selectiekeeper, grijnst altijd, maar heeft aan het eind van het seizoen de meeste trainingen en wedstrijden gespeeld. Onze nieuwe keeper Dilan is ook al zo’n aparte. Handschoenen en voetbalschoenen moeten van hem bijvoorbeeld al dezelfde kleur hebben. Traditie bij ons is dat de keeper verantwoordelijk is voor de muziek en dat heeft ie – na de nodige aanwijzingen – toch wel goed op zich genomen.
 8. Voetbalhumor: Van chilisaus tussen het broodje kaas van de trainer, jenever in de bidon van de keeper, tot voetbalschoenen verstoppen in de vriezer. Natuurlijk nog een hoop klets meer, maar is teveel om allemaal op te noemen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Minimaal tot mijn 35e in de selectie voetballen en dat hopelijk blessurevrij.
 10. Beste speler uit de regio: Lastig te zeggen. Ik vind vooral het collectief vaak opvallen en mooi om te zien. Zoals bijvoorbeeld Venhorst. Ook net als ons een klein dorp, waar ze vooral spelen met eigen jongens en die toch ook al een aantal jaren goed presteren in vooral de 2e klasse.
 11. Opvallendste regioclub: Gelukkig heeft BMC weer wat goede resultaten kunnen boeken de laatste wedstrijden, dus hopelijk kunnen ze snel weer naar boven kijken. Hoop ze eigenlijk nog een keer in competitieverband tegen te komen, maar dan wel in de 2e klasse.
Foto: Henk van Esch

Geef een antwoord