Weekendoverzicht: CHC wint topper ruim

DEN BOSCH – Volop spektakel wederom in het afgelopen voetbalweekeinde. Zo won CHC, in de slotfase, ruim van titelconcurrent FC Engelen, steeg Den Dungen naar de tweede en EVVC naar de derde plek en bracht Emplina de koploper de eerste nederlaag sinds september toe. Ga er maar weer even voor zitten; ons wekelijkse weekendoverzicht.

Vorige week zondag zorgde Ciara ervoor dat er niet gevoetbald kon worden. Deze zondag kreeg Brabant bezoek van Dennis, maar het voetbal ging – op een enkele afgelasting na – gewoon door. We beginnen dit keer in de 3e klasse C, waar de topper tussen FC Engelen en CHC op het programma stond. De koploper rekende, op vijandelijk terrein, gedecideerd af met Engelen. Twee treffers van Mouad Hassan en een van Mounir Hadouir en Galid Cherrou (foto) zorgden voor 0-4. Daarmee bracht CHC het verschil met de tegenstander van gisteren op 7 verliespunten.

De subtopper tussen Zwaluw VFC en ODC eindigde door treffers van Joep Timmermans en Djenaly Balm in 1-1 en daardoor werd DSC (na de 1-2 zege op Haarsteeg, twee goals van Jordy de Wit), de nieuwe nummer 3. Bij TGG – DVG was het een weerzien tussen Hans Lathouwers en Ricardo Aguado. De huidige coach van DVG was nog trainer van degene die nu bij TGG aan het roer staat, toen ze tussen 2010 en 2013 beiden bij Emplina actief waren. Het onderonsje eindigde in 1-0 in het voordeel van de Bosschenaren.

In 1C wist Nemelaer knap met 4-0 te winnen van het TOP van Bas Gösgens. Met name de goals van Wouter Molenaar mochten er zijn. Hij schoot twee vrije trappen fraai binnen, waaronder een streep in de kruising. Luuk Vermeer en Teun Verlouw maakte het kwartet vol. In 3D is Den Dungen, zoals gezegd, gestegen naar de tweede plaats. Door twee doelpunten van Jens van Grinsven en een van Michel de Haas werd Schijndel, dat scoorde via Tijn Niemeijer, met 1-3 geklopt. Avanti’31 verraste met een knappe 4-1 zege op titelkandidaat RKPVV. Good-old Geert van Heeswijk (later deze week aan het woord op onze site) was met twee treffers de gevierde man, maar miste ook een strafschop. Ook Jelle Brus en Luke van den Hurk pikten een doelpunt mee.

Eerste nederlaag
EVVC is in de 2e klasse H ook in de top terug te vinden. Door de 3-1 zege op Volharding (twee keer Gerwin van der Boom en een keer Marc van Wanrooij) staan de Vinkelnaren derde. Emplina boekte eveneens een succes door koploper Olympia’18 z’n eerste nederlaag sinds de allereerste speeldag van het seizoen toe te brengen. Thomas van der Horst en Ingmar Voorhaar zorgden voor de 2-0 zege.

In 4F boekte Boxtel een 0-1 zege in de derby tegen Essche Boys, maakte Nulandia geen fout tegen OSC’45 (3-1), maar blameerde Wilhelmina zich op bezoek bij HHC’09: 1-0. Maliskamp won in 4E juist met 3-2 en houdt daarmee enigszins aansluiting met de koplopers. Voor het Velddrielse RKVSC geldt dat allerminst. De hekkensluiter van de 5e klasse C ging nog maar eens met 8-0 onderuit tegen Wadenoijen.

In het zaterdagvoetbal waren er wél ruime zege voor onze regioclubs. Nivo Sparta liet geen spaan heel van GRC’14 (6-0) en BLC won weer eens, en wel met 4-0 van Zwaluwe. In de zaal waren het nipte nederlagen die we mochten noteren. FCK/De Hommel verloor in Volendam met 5-4, ZVS/Bodemflex ging bij ZVG (van Coen Burg en Raoel Noijen) onderuit met 4-2 en DZV/Van de Biggelaar verloor met 2-3 van Botafogo.

Derby eindigt gelijk
Onze wedstrijd van de week was RKDVC – Vlijmense Boys. Zoals de statistieken al deden vermoeden (RKDVC verloor immers nog niet in eigen huis en Vlijmen blijft nog altijd verstoken van een uitzege in de Willy Naessens Cup), eindigde het duel op sportpark Aan de Duinweg in 2-2. Een eigen doelpunt van Maurice Adegeest zorgde voor de Vlijmense voorsprong, waarna Nick van der Laar voor de 1-1 zorgde. Stef Lammers benutte vlak voor rust een strafschop waarmee Vlijmense Boys met 1-2 ging rusten. Ramon Kok, die dit seizoen weer terug is in het eerste van RKDVC en in onze regio nog twee seizoenen speelde bij CHC, zorgde voor de 2-2 eindstand. Vlijmense Boys staat nu 5e, RKDVC 8e.

Volgende week even geen voetbal. We pakken het weer op in het weekend na carnaval en daarna volgt uiteraard ook weer ons volgende weekendoverzicht.

Geef een antwoord