Weekendoverzicht: Engelen onderuit, CHC kampioen?

DEN BOSCH – Na de herstart van de competitie lijkt CHC de titel niet meer te kunnen mislopen. TGG verloor door een hattrick, ODC deed dat na tien duels ook weer eens en 2-1 was een populaire uitslag in de 3e klasse D. DVG won verder met enig fortuin van BVV en Real Lunet heeft de weg omhoog weer gevonden. Dat en meer in ons weekendoverzicht.

We beginnen in de 3e klasse C, waar ODC na 10 ongeslagen wedstrijden weer als verliezer van het veld stapte. Tegen RKDVC kwam het nog wel op voorsprong door een eigen doelpunt, maar de Boxtelse tricolores gingen uiteindelijk met 1-3 de bietenbrug op. Hun laatste nederlaag was eind oktober tegen DSC. Bij die club waren ze deze zondag al na 45 minuten klaar. De scheidsrechter van DSC – Nieuwkuijk raakte geblesseerd en moest bij een 0-1 voorsprong voor Nieuwkuijk gedwongen staken.

CHC speelde de wedstrijd wel gewoon uit en won door een doelpunt van Samir Johri met 1-0 van Zwaluw VFC. Omdat FC Engelen verloor met 2-1 van het Oisterwijkse Trinitas van Pierre van Berkel, is Vlijmense Boys (door de 4-2 zege op TGG) de nieuwe nummer 2. De achterstand op bedraagt wel 7 punten. Nick Peijnenburg was met 3 goals de grote man aan Vlijmense zijnde.

Goede serie
Emplina is in de 2e klasse H aan een goede serie bezig. Het won met 0-3 van Volkel, door goals van Olav van Boxtel, Luuk van de Vondervoort en een eigen doelpunt. Empel won voor de derde keer op rij én hield ook voor de derde keer in successie de nul. Er was eveneens een zege voor Real Lunet, dat knap met 2-4 won bij Vianen Vooruit. Frank van der Struijk benutte twee strafschoppen en ook Emin Balta en Lucas Stilmant waren trefzeker. Helvoirt is 2020 nog niet goed begonnen. Het verloor de derby van SVSSS met 2-0 en haalde in dit kalenderjaar nog geen enkel punt binnen.

Dan naar de 3e klasse D, waarin deze speelronde onze regioteams goed presteerden. De uitslag 2-1 speelde een hoofdrol. Avanti’31 en SCG’18 wonnen bijvoorbeeld allebei met die cijfers. Avanti dankzij Geert van Heeswijk en Said Ali Hussein van Nijnsel. Bij SCG scoorden Kaj de Visser en Dennis van Nistelrooij tegen Nooit Gedacht. Ook Schijndel won met 1-2, door goals van Thomas-Jan van Raaij en Stan Guns, op bezoek bij Margriet. Bij BMC stond na 90 minuten eveneens 2-1 op het bord, maar dan wel in het nadeel. Helmondia won met die cijfers, ondanks een Berlicums doelpunt van Joost Mathijssen.

Routiniers
In de 4e klasse F gingen maar twee wedstrijden door. Essche Boys won door een doelpunt van de weer eens opgetrommelde routinier Yannic van Gerven enigszins verrassend bij Wilhelmina, terwijl Boxtel met 3-1 won van HHC’09. Hun doelpunten kwam op naam van Valentijn Waals, Mitchell Vogels en Daniel Foster. Hedel wist in de 5e klasse C ook te winnen. DSS’14 werd met 2-1 geklopt door goals van Jimmy Floor en good-old Roy Netten.

Het zaterdagvoetbal genoot nog van een vrij weekend en ook in de zaal werd er niet veel gespeeld. Alleen DZV/Van de Biggelaar kwam vrijdagavond in actie. Tegen de Eindhovense studenten van degradatieconcurrent ESZVV Totelos gingen de Bossche zaalvoetballers met 7-2 onderuit. FC Den Bosch deed het dezelfde avond een stuk beter. Uit geslagen positie kwamen ze, op bezoek bij MVV, terug; in de extra tijd werd het 2-3.

Onverdiend gewonnen
Onze wedstrijd van de week was DVG tegen BVV. Het zat de Bosschenaren weer eens niet mee. Ze kwamen door Newien Ramlal op 0-1 en dat was ook de ruststand, maar DVG sloeg na rust twee keer toe en won met 2-1. Tijn van Heertum en een benutte strafschop van Martijn Caarls velden opnieuw het vonnis over BVV.  “Eerlijk is eerlijk, we hebben gewonnen, maar dat was niet volledig terecht”, was de eerlijke reactie van DVG-speler Bas Smulders na afloop. “Wij hadden zeker het betere van het spel, maar BVV vanuit de counter en met lange bal de meeste kansen.”

Volgende week staan er weer enkele leuke affiches op het programma, zoals: CHC – TGG, Vlijmense Boys – Zwaluw VFC, DSC – FC Engelen en Wilhelmina – Nulandia.

Geef een reactie