Laponder: ‘Zwaluw nog niet uitgeschakeld’

VUGHT – Zwaluw VFC verloor zondag nipt maar verdiend de derby bij koploper CHC (1-0). “Kampioen worden we niet meer, maar we zijn nog lang niet uitgeschakeld voor de nacompetitie”, laat Zwaluw-trainer John Laponder strijdbaar weten. “Van dit team verliezen is geen schande, maar we hebben de laatste weken teveel punten gemist.”

Zwaluw had zondag met een overwinning op koploper CHC de competitie in 3C weer wat spannender kunnen maken. Maar de Vughtenaren verloren nipt bij de lijstaanvoerder uit Den Bosch-West. “CHC is in deze klasse veruit de beste ploeg en wordt kampioen. Het is geen schande om van dit team te verliezen. Ze hebben een fantastisch middenveld en geweldige voorhoede”, aldus Laponder. “Maar achterin vind ik ze niet zo geweldig. Dat kan ze volgend seizoen, in de 2e klasse, wel eens opbreken, in de omschakeling tegen op de counter spelende teams. Ondanks dat we verdiend verloren, kregen we zondag toch nog enkele goede kansen om te scoren tegen ze.”

Zwaluw ging de winterstop in als een goede subtopper en leek zich moeiteloos te gaan kwalificeren voor de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse. De laatste weken leed de Vughtse club echter dure nederlagen tegen FC Engelen, RKDVC en CHC. Tegen ODC bleef het steken op een gelijkspel. Zwaluw staat daardoor momenteel niet meer op een positie die recht geeft op nacompetitie. “We zijn de laatste wedstrijden, uitgerekend tegen de sterkste tegenstanders uit de competitie, niet compleet en dat scheelt toch wel een slok op een borrel. Zo ontbraken tegen CHC Joost de Man en Rick de Windt, terwijl Boaz Kuper al het hele seizoen geblesseerd is. Gelukkig deed Thijs van Rooij sinds lange tijd wel weer eens mee. Ik kan niemand iets verwijten. Jonge gastjes als Tommy Kreté ontwikkelen zich prima en het waren ook geen grote nederlagen die we de afgelopen weken leden.”

Pittige tegenstander
Ondanks het puntenverlies van de laatste weken, denkt Laponder dat zijn team zeker nog rol van betekenis kan spelen. “We zijn nog lang uitgeschakeld voor de nacompetitie, kan ik je verzekeren”, zegt hij strijdbaar. “Zondag krijgen we met Vlijmense Boys nog een pittige tegenstander, maar daarna komen op papier mindere tegenstanders als Nieuwkuijk en Haarsteeg. Hoewel we die beslist zullen onderschatten, want dat mag je geen enkele ploeg in deze onvoorspelbare klasse, moeten er dan toch wel mogelijkheden voor ons liggen om weer wat punten te gaan halen. Zeker omdat we dan ook weer een stuk completer zijn.”

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een antwoord