Van der Velden heeft vooruitziende blik

DEN BOSCH – BLC presteert dit seizoen prima. De Bossche zaterdag derdeklasser staat op een fraaie tweede plaats. Voor verdediger Bob van der Velden zijn die goede prestaties geen verrassing. Hij vertelde voor dit seizoen immers in een interview op 073voetbal al dat BLC deze voetbaljaargang zou gaan verrassen.

Voorbeschouwingen van spelers en trainers in de media op een nieuw voetbalseizoen zijn steevast positief en worden met veel optimisme uitgesproken. Alle ploegen gaan voor minimaal het linkerrijtje van de ranglijst en geen enkele ploeg degradeert. Als de competitie eenmaal draait, blijkt er van die euforische voorbeschouwingen in veel gevallen weinig meer over. Maar Bob van der Velden (22) van BLC bleek echter wél een vooruitziende blik te hebben met zijn prognose voor dit seizoen.

Hij verklaarde in de aanloop naar dit seizoen dat de Bossche zaterdag derdeklasser deze competitie ‘zou gaan verrassen’. De geblokte verdediger baseerde zijn optimisme en vertrouwen op het feit dat er erg veel voetballend vermogen in BLC zit. “Afgelopen seizoen speelden we weliswaar tegen degradatie, maar ik heb er alle vertrouwen dat we dit jaar bovenin mee gaan doen”, liet Van der Velden, die eerder voetbalde bij OJC Rosmalen en in de jeugd van FC Den Bosch en RKC Waalwijk, voorafgaand aan deze voetbaljaargang weten. Het bleek geen grootspraak of loze kreten van Van der Velden. BLC presteert dit seizoen immers heel goed en is de runner-up van de 3e klasse D.

“We spelen goed en presteren, met een leuke spelersgroep, heel constant dit seizoen”, laat de Rosmalenaar tevreden weten. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we tot het einde bovenin mee kunnen blijven doen.” Over zijn eigen spel is de verdediger dit seizoen redelijk tevreden. “Hoewel ik de laatste vier wedstrijden met een gekneusde teen heb gespeeld, ging het niet slecht. Maar het kan altijd beter, vind ik.” Van der Velden heeft zijn draai gevonden bij BLC, dat zaterdag de competitie weer hervat tegen MVV’58. “Ik heb het er prima naar mijn zin, in een ploeg met fijne gasten waar nog veel rek in zit. Mijn intentie is dan ook om bij deze club te blijven.”

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: Gijs van Tuijl

Geef een antwoord