Wedstrijd van de Week: CHC – TGG

DEN BOSCH – Onze wedstrijd van de week is weer eens een echte Bossche stadsderby. CHC en TGG stonden niet zo lang geleden nog in de zaalfinale van de 073cup en nu is het de koploper tegen de nummer 9 van de 3e klasse C. We blikken vooruit met TGG-doelman Coen Burg, die een verleden heeft bij de tegenstander van zondag.

Dat CHC bij deze wedstrijd de favoriet is, dat wil Burg maar al te graag toegeven: “Ze hebben natuurlijk veel individuele kwaliteiten, met een aantal toppers die niet op dit niveau horen te spelen. Op wie ik dan doel? Younes, Anouar en Mounir Hadouir. Ik verwacht dat ze gewoon kampioen gaan worden. Lukt dat niet, dan zou ik het persoonlijk slecht vinden, met zo’n spelersgroep.”

Toch is het zondag zeker geen formaliteit, benadrukt de kersverse papa (vrijdag werd dochter Elena geboren), net na het geven van een van de vele flesjes: “CHC is de favoriet, dat is heel normaal. Maar ik denk dat een stunt zeker mogelijk is, wanneer wij alle koppen dezelfde richting op hebben en er echt alles aan doen. Ons seizoen verloopt tot nu toe nogal wisselvallig. In het begin waren we wat zoekende, maar nu we completer raken, hebben we een aantal punten gepakt. Tot aan afgelopen zondag hadden we zes wedstrijden op rij niet verloren. Maar er moeten nog genoeg punten bij komen, want het ligt allemaal dicht bij elkaar.”

Statistiek vooraf
CHC hield al 5 duels op rij de nul. In totaal lukte dat al 8 keer dit seizoen. TGG kwam deze competitie tot nu toe altijd tot scoren in een uitduel. Het leed vorige week, op bezoek bij Vlijmense Boys (4-2), pas z’n eerste nederlaag op vreemde bodem.

Historie
In de afgelopen 10 jaar stonden beide teams 5 keer tegenover elkaar. Bepaald spannend zijn die ontmoetingen nooit geweest. Het waren 3 duidelijke zeges voor TGG en 2 ruime overwinningen voor CHC.

29 november 2015 (3e klasse C)
CHC – TGG  6-1
(Moeshin Hamria 2x Jalal Boujamaa, Samir Johri, Yunus Cetinkaya, Hayrettin Ertekin – Gunther van Meurs)

16 mei 2016 (3e klasse C)
TGG – CHC  4-0
(Omar Kaddouri, Gunther van Meurs, Bas van Zeelst, Roy Netten)

13 november 2016 (3e klasse C)
CHC – TGG  0-4
(Bas van Zeelst 2x, Ricardo Kazancki, Kay van den Boogaard)

23 april 2017 (3e klasse C)
TGG – CHC  3-0
(Bas van Zeelst, Dennis van der Luyt, Kay van den Boogaard)

29 september 2019, (3e klasse C)
TGG – CHC  1-4
(Johnny Hensels – Mounir Hadouir 2x, Samir Johri, Fayssel El Gharmati)

Foto’s: Gerald van Zanten

Geef een antwoord