‘Een soort Liverpool’ toch naar eredivisie?

SINT MICHIELSGESTEL – Dennis Kapteijns staat met zijn zaalvoetbalclub BE’79 stijf bovenaan in de eerste divisie. Op het veld pakte hij met het Belgische FC Poppel al een periodetitel. Maar tot spijt van de keeper uit Sint Michielsgestel lijken die competities, vanwege het Corona-virus, niet uitgespeeld te kunnen worden.

Het grootste gedeelte van de vrije tijd van Kapteijns staat sinds jaar en dag in het teken van het (zaal-)voetbal. Op dit moment keept de Gestelnaar op het veld bij Poppel, dat uitkomt in de derde nationale van onze zuiderburen, en in de zaal bij eerste divisionist BE’79 uit Berkel Enschot. Hij presteert met beide clubs uitstekend. In België won hij al een periodetitel en BE is afgetekend koploper, met een straatlengte voorsprong op de rest.

Maar de voetbalcompetities in Nederland en België liggen alweer enige weken stil.  Sportparken en sporthallen zijn gesloten. “Ik heb op het moment alleen via de groepsapp contact met mijn ploeggenoten”, laat Kapteijns weten. “Natuurlijk is het niet leuk dat er niet wordt gevoetbald, maar gezondheid gaat boven alles. Daarom is het ook terecht dat  momenteel alles stil ligt.”

De makkelijk pratende keeper baalt wel dat de competities hoogstwaarschijnlijk niet uitgespeeld worden. “We zijn met BE’79 in de zaal een soort Liverpool. We staan 11 punten voor op de nummer twee, met nog maar 6 wedstrijden te gaan. Het kampioenschap was nog slechts een formaliteit. We hebben op maandag nog getraind en konden de vrijdag erop kampioen worden. Toen ging echter de stekker eruit en ik zie het somber in dat er nog gevoetbald gaat worden. Ik mag hopen dat ze ons – ook al wordt er niet meer gespeeld – naar de eredivisie zetten volgend seizoen. Maar van de andere kant besef ik ook best dat de gezondheid prioriteit nummer een is. Veel belangrijker dan een kampioenschap van een zaalvoetbalteam.”

Conditieproblemen
Vanwege de sluiting van de sportaccommodaties in België en Nederland heeft Kapteijns de laatste weken bijna niet getraind. “Ik kan wel zeggen dat ik veel voor mezelf train, maar dan lieg ik. Na zo’n lang seizoen, met twee keer per week zaal en drie keer per week veld, is het fijn om even niks te doen en wat rust te pakken. Maar ik ben deze week wel begonnen met hardlopen, we kunnen niet stil blijven zitten, hè. Mochten we over een tijd toch weer de wei in mogen dan verwacht ik wel de nodige conditieproblemen bij sommige voetballers.”

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: Eva de Bruijn

Geef een reactie