Koen Wissing: ‘Achteraf heel makkelijk’

SINT MICHIELSGESTEL – Met het voortijdig stoppen van de competitie komt onder meer SCG’18 goed weg. De Gestelse derdeklasser draaide een erg matig seizoen en moest vrezen voor degradatie, maar mag het nu na de zomer met een schone lei gaan proberen. We spraken erover met Koen Wissing, dit en komend seizoen trainer van Gestel.

“Het is maar net hoe je het bekijkt”, reageert Wissing op de stelling dat zijn ploeg goed weg is gekomen met de beslissing van de KNVB. “We stonden op nacompetitie, maar ik was er wel van overtuigd dat we ons zouden handhaven met deze groep. Maar goed, dat zullen we nooit weten. Volgend jaar moeten we het maar laten zien.”

Op eigen kracht had SCG het ook wel gered, zegt de oefenmeester met andere woorden. “Achteraf is dat natuurlijk heel makkelijk, dat begrijp ik. Maar ik heb dat ook voor de winterstop al aangegeven. We hebben een moeilijke eerste seizoenshelft gehad, met de nodige blessures. Daarna pasten we onze speelwijze aan en hoewel we nog steeds mensen misten, gaf de groep die er stond daar uitstekend invulling aan. Met de winst op BMC, Avanti’31 en Nooit Gedacht maakten we een uitstekende start van de tweede seizoenshelft. Dan zie je dat een jonge groep, zoals de onze, ineens vleugels en zelfvertrouwen krijgt.”

De clubs die boven de laagvliegers stonden, kwamen beduidend minder goed uit de winterstop. “Ik had het zien gebeuren dat zowel wij als Avanti, die na de winter ook de punten begonnen te pakken, ons rechtstreeks veilig hadden gespeeld”, zegt Wissing dan ook. “Maar nogmaals, we zullen het nooit weten. En het heeft dan ook weinig zin hierover te speculeren.”

Bizarre situatie
De Dungense trainer, die oorspronkelijk uit de Achterhoek afkomstig is, vindt in ieder geval dat de KNVB het enige juiste besluit genomen heeft. “Maar ook daarover zullen meningen verdeeld zijn. Ik begrijp goed dat het voor teams als OSS’20 ontzettend zuur is om met zo’n voorsprong het seizoen niet uit te mogen spelen. RWB stond ook 10 punten voor, geloof ik. En CHC niet te vergeten. In onze competitie had het alle kanten nog op gekund, dus ik denk dat iedereen er vrede mee zal hebben, gezien de bizarre situatie met het coronavirus.”

Geef een reactie