Ingezonden stuk: ‘KNVB gaat marchanderen’

DEN BOSCH – Een van de vaste bezoekers van onze site wil zijn ongenoegen uiten over de beslissing van de KNVB. Want die kiest voor de gemakkelijkste weg, zo vindt hij. “Maar wat zijn de gevolgen? De bond gaat op een gigantische wijze marchanderen.” In een ingezonden brief probeert de anonieme schrijver uit te leggen op welk punt het volgens hem misgaat.

“Laat ik vooropstellen: helemaal terecht dat de huidige competitie vanwege het virus is stilgelegd. Het bondsbureau gaat echter een stap verder en heeft de competitie ongeldig ofwel niet gespeeld verklaard. In een schrijven is duidelijk gemaakt dat clubs voor het nieuwe seizoen op hetzelfde niveau actief blijven. Maar over het vormen van die competities wordt niet gesproken. Clubs blijven in dezelfde klasse uitkomen, maar niet in dezelfde competitie. Mijn vraag is: hoe worden opengevallen plaatsen ingevuld? Er is immers geen competitie geweest.”

De liefhebber van het regionale amateurvoetbal heeft zijn grote twijfels over het aanstaande gebeuren. “‘Het bestuur amateurvoetbal is bevoegd om van deze regeling af te wijken’, zo zeggen de reglementen van de KNVB. Over de vorming van de competitie wil men over een kleine twee maanden duidelijkheid geven: “We gaan de komende tijd gebruiken om te inventariseren hoeveel opengevallen plekken er opgevuld moeten worden voor het seizoen 2020/’21. We verwachten uiterlijk 1 juni dit helemaal compleet te hebben.”

“Op dit laatste punt gaat de KNVB op een gigantische wijze marchanderen. Die opengevallen plekken, dat zijn er namelijk nogal wat. Denk aan de beloftenteams van betaald voetbalclubs die nu al aangegeven hebben te stoppen in de divisies. Daarnaast gaan diverse clubs fuseren, clubs gaan overstappen naar het zaterdagvoetbal en er zijn ook nog verenigingen die gewoon stoppen. Al deze plaatsen vallen open en de bond moet die gaan invullen, maar hoe moet dat als de competitie ongeldig is verklaard? Alle huidige koplopers kunnen dus hoop houden op promotie. Clubs die troosteloos onderaan staan en volgend jaar geen representatieve selectie op de been kunnen brengen; doe vooral een verzoek om een klasse lager te gaan spelen. Op 1 juni is alles duidelijk, zonder dat er tot die tijd nog een bal rolt. Snapt u het nog?”

Eén gedachte over “Ingezonden stuk: ‘KNVB gaat marchanderen’

  • 8 april 2020 om 18:21
    Permalink

    Wat is er mis aan een compensatie jaar dat er competities zijn met 12 of 13 of 11 teams .
    De KNVB kan toch niet anders . Kijk naar de het Belgische model daar lopen de rechtzaken over wel of niet promoveren of degraderen dat is het toch helemaal niet waard . Sommige clubs hebben geluk en sommige hebben pech klaar .

Geef een reactie