Alsnog promoveren of degraderen?

DEN BOSCH – In een brief aan alle amateurclubs heeft de KNVB bekendgemaakt dat verzoeken om te promoveren of degraderen de komende tijd ingediend kunnen worden. Omdat er fusies gaan plaatsvinden en clubs van speeldag veranderen, ontstaat er ruimte in diverse competities. Dat het nieuwe seizoen met dezelfde indelingen begint, lijkt dus uitgesloten.

De competities zijn ten einde, maar van een ‘verloren jaar’ lijkt voor sommige clubs toch geen sprake. Tot 1 juni mogen zij die volgend seizoen graag een klasse hoger of lager willen spelen dit immers kenbaar maken bij de KNVB. Hoog ‘geëindigde’ verenigingen maken dus alsnog kans op promotie en clubs die bijna geen punt pakten en graag op lager niveau willen gaan acteren, mogen nog altijd hopen op niet nog een weggegooid seizoen.

Het bestuur amateurvoetbal gaat alle verzoeken behandelen en aan de slag met de competitie-opzet voor seizoen 2020-2021. Men gaat bij ieder verzoek ‘beoordelen of hierdoor de belangen van andere verenigingen geschaad worden’, zo meldt de KNVB. Na 1 juni verwacht de bond snel duidelijkheid te kunnen geven over het opvullen van de opengevallen plaatsen.

Geef een reactie