Regiotopscorer: ‘Zwaar klote, zonder voetbal’

VUGHT – Met het vroegtijdig stoppen van voetbalseizoen 2019-2020 is Martin de Laat plotseling de regiotopschutter van deze jaargang geworden. De goedlachse Dungenaar is er blij mee, maar een stuk minder met deze periode zonder voetbal. Dat is immers niet alleen zijn hobby, maar ook zijn dagelijkse werk. “Na een dag verven, was ik er wel klaar mee.”

Doelpunten maken voor Zwaluw VFC 1. Dat is normaal gesproken een van de voornaamste bezigheden van De Laat. Dit seizoen had hij er alweer 15 in liggen. Genoeg om de concurrentie op de regionale topscorersranglijst voor te blijven. “Toch nog iets gewonnen”, lacht de bonkige spits als een boer met kiespijn. “Nee, zwaar klote natuurlijk, dat we niet meer kunnen spelen”, zegt hij er daarna snel achteraan. “De gezondheid gaat uiteraard voor. Maar het is extra balen dat ik in de zes weken voor het stilleggen ook niet heb kunnen spelen.”

De Laat kampte met een scheurtje in de aanhechting van de buikwand met de lies. “Of ik ook topscorer was geworden als het seizoen was uitgespeeld? Geen idee. We balen vooral omdat we met Zwaluw voor die laatste periode hadden willen gaan. Op die manier hadden we kunnen proberen om promotie af te dwingen. Maar voor ons is dit niks met hoe klote het voor CHC is. Zij stevenden af op promotie. En Vlijmen, die zo dicht bij een periode waren. En daarnaast BE’79 in de zaal, die al een straatlengte voor lagen. Voor ZVS/Bodemflex is het prima. Wij lagen op koers voor handhaving en ik weet zeker dat ons dat ook gelukt was.”

Teveel tijd
Op dit moment heeft de fulltime jeugdtrainer even ‘teveel tijd’. “PSV, waar ik de Onder 12 train, is dicht. Hoe ik mijn dagen door kom? Met thuis werken. Videobellen met andere jeugdtrainers door heel Nederland en het buitenland bijvoorbeeld, om zo van elkaar te leren. En ik heb ook zestien spelers waarmee ik videogesprekken voer, om een beetje op de hoogte te blijven van hoe zij zich voelen en waar ze mee bezig zijn. Verder wat Netflixen en ik heb laatst een dag geverfd. Daar was ik toen wel klaar mee. Ik woon nog in Eindhoven, maar heb een huis gekocht in Den Dungen. Als het goed is, woon ik daar dus binnenkort weer.”

Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie