Janse wil nog wel een keer een feestje

HEDEL – In de 5e klasse C hoorden ze dit jaar zeker bij de betere ploegen, maar kampioen leek Hedel niet te worden. Er was een club die het simpelweg nóg beter deed. Dan maar terugkeren via de nacompetitie, hoopte aanvoerder Patrick Janse (37). “En dan kijken of het bij elkaar kan blijven in de 4e klasse”, was zijn gedachte. Volgend jaar een nieuwe poging.

Zeker, Hedel deed weer leuk mee dit jaar, geeft Janse toe. “Maar ik ben bang dat de titel sowieso aan onze neus voorbij was gegaan”, zegt hij er eerlijk als altijd bij. “We deden uit tegen BZS niet voor ze onder en speelden meer dan terecht gelijk. Maar zij lieten geen punten liggen tegen de ‘kleintjes’ en wij wel helaas. Dan wordt het een lastig verhaal.”

Op zijn oude voetbaldag had de centrale middenvelder graag voor nog een keer een feestje aan het einde van het seizoen getekend. Dat moet volgend seizoen dan maar gebeuren. “Of ik nog niet aan stoppen denk? Denken wel, ja. Maar op deze manier afsluiten is ook niet echt wat ik voor ogen had. Dus daarom ga ik toch maar door, denk ik. Ik vond het zo zonder voetbal wel prima, de eerste twee weken. Maar nu met wat beter weer ga ik het toch altijd weer missen. Als ik in december moet beslissen, zou ik waarschijnlijk stoppen. Maar als het zonnetje weer gaat schijnen, is het toch het mooiste wat er is.”

Toch zoveel gewonnen
Janse miste zelf een groot deel van het seizoen. “Ik speelde maar een wedstrijd of 7”, rekent hij uit. “In de voorbereiding raakte ik geblesseerd aan m’n knie en daardoor heb ik alle bekerwedstrijden en eerste 8 competitieduels gemist. En toch hebben ze zoveel gewonnen, inderdaad. Ook zonder mij hebben we een goed team”, lacht de clubtopscorer, die er volgens onze topscorerslijst dit seizoen 7 heeft gemaakt.

“Met het elftal dat we dit jaar op de been konden brengen, waren we er vorig seizoen nooit uitgegaan”, denkt Janse. “Daarom hoopten we op promotie en dan wilden we kijken of het bij elkaar kon blijven in de 4e klasse.” Zover gaat het dus niet komen, zoveel is inmiddels duidelijk. Ook volgend seizoen speelt Hedel op het laagst mogelijke niveau. Hopelijk voor Janse blijft het team bij elkaar en kan er wederom een gooi worden gedaan naar de titel.

Foto: Frank van Engelen

Geef een reactie