Bart Tinus gaat voor tweede carrière

DEN BOSCH – Allerlei geruchten over zijn toekomst als keeper gaan de rondte, maar Bart Tinus is duidelijk: “Het is mooi geweest, ik stop ermee.” Nog vóór de crisis besloot hij al zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Althans, als actief keeper. Tinus is vastberaden om een tweede carrière, als keeperstrainer met eigen keepersschool, net zo succesvol te laten worden.

“Waarom ik stop? Omdat ik zestien jaar lang op hoog amateurniveau heb gespeeld en het tijd wordt voor een nieuwe uitdaging”, maakt Tinus duidelijk. De 34-jarige sluitpost kiest voor zijn toekomst, zo legt hij uit. “Een jaar geleden ben ik gestart met mijn keepersschool. Dat bleek, in combinatie met werken en voetballen in de derde divisie, al snel moeilijk te combineren. Enerzijds speel je bij UNA en weet je dat je eigen actieve keeperscarrière er bijna op zit en het persoonlijke plafond bereikt is. Daarbij kwam ook dat ik aan het begin van het seizoen veel last had van blessures en dus niet in mijn ritme kwam. Anderzijds weet je dat de toekomst ligt bij de keepersschool en dus mijn keeperstrainerscarrière.”

De lange goalie kwam, toen hij er goed over had nagedacht, tot de conclusie dat hij meer tijd en energie in zijn toekomst wil stoppen. “Ik heb lang op dit niveau mogen spelen en mooie dingen meegemaakt bij geweldig mooie clubs. Mijn insteek was vorig jaar niet om OJC te verlaten voor één seizoen UNA, laat dat duidelijk zijn. Maar je maakt soms keuzes en achteraf blijkt dan pas of het de goede is geweest. Voor mij heeft het soms goed en soms minder goed uitgepakt. Achteraf ben ik trots dat ik bij zulke mooie clubs heb mogen spelen. Daarbij heeft het me als mens ook veel geboden. Ik heb elk jaar in alle opzichten veel kunnen leren.”

Keeperstrainer
Komend seizoen is Tinus actief als keeperstrainer bij de eerste selectie van Nivo Sparta. “Bert Ruijsch ken ik al een aantal jaren en spreek ik geregeld. Hij hoorde van mijn ambitie als keeperstrainer. Toen mijn voorganger bij Nivo vertrok, kwam er dus een plekje vrij en daarna is het snel gegaan. Het lijkt me een mooie club, die actief is in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal, met een aantal jonge, talentvolle keepers waarmee ik graag aan de slag wil.”

Keepersschool
Dat gaat de Bosschenaar doen naast zijn activiteiten met de eigen keepersschool, die de naam TKD draagt. “Het staat voor Tinus Keepers Development, maar heeft een dubbele betekenis. Het zijn namelijk ook de eerste letters van mijn kinderen Kane en Djay. Met het idee voor de keepersschool liep ik al langer. Vorig jaar ben ik gestart met de gedachte dat ik dan na mijn actieve carrière meteen hier mee door kon. Ik vind goede training en begeleiding voor elke keeper belangrijk, op welk niveau dan ook. Mijn passie voor het keepersvak wil ik inzetten om jongens of meiden zich, met een positieve coaching, te laten ontwikkelen op technisch en mentaal gebied. Enthousiaste keepers tussen de 7 en 18 jaar kunnen zich via mijn website aanmelden.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Eén gedachte over “Bart Tinus gaat voor tweede carrière

  • 25 april 2020 om 09:34
    Permalink

    Bart veel succes met je volgende passie, keepers beter maken gaat je zeker lukken.
    Gr, Johan van Schijndel.

Geef een reactie