Twee broodnodige versterkingen voor SCG’18

SINT MICHIELSGESTEL – Op sportpark Zegenwerp gebeurt er deze zomer het nodige. Verschillende spelers hebben aangegeven te stoppen bij de selectie van SCG’18, maar de eerste aanwinsten zijn ook al gepresenteerd. Rick van Pinxten keert na vele jaren terug bij de club uit zijn woonplaats en ook voormalig OJC’er Ritchie van Ooijen sluit aan bij het eerste elftal.

Met het aanstaande vertrek van Koen Hoek (naar ODC), Luuk van Loon (terug naar Den Dungen), Sten van Vessem (stopt), Daan Voets (lager elftal), Joris Schellekens (stopt), Roy Groenendaal (DVG) en Kaj de Visser (stopt) levert de selectie van SCG behoorlijk wat kwaliteit in. Maar er komt ook routine voor in de plaats. De terugkeer van Roda Boys-speler Van Pinxten (die ook bij onder meer OJC, Schijndel en BVV speelde) en Van Ooijen, die dit seizoen nog actief was in de hoofdklasse, geeft trainer/coach Koen Wissing volop vertrouwen.

“Er staat volgend jaar gewoon een goede groep, hoor. Daar ben ik niet bang voor. Rick brengt de nodige ervaring en de overstap van Ritchie – van SCG 5 naar de selectie – zorgt natuurlijk ook voor een kwaliteitsimpuls. Hij is rond de winterstop gestopt bij OJC en belandde daarna via zijn neefje bij ons in een vriendenteam. Nu gaat hij weer prestatief voetballen. Met Stan van Rooij komt er ook een groot talent door vanuit de jeugd. En afgelopen winter is Jim Mutsaars vanuit de JO19 al aangesloten bij het eerste.”

Keepers
Op keepersgebied houdt het bij SCG – zoals eigenlijk al enkele jaren – niet over, geeft de oefenmeester toe: “Jorg de Laat, een talentvolle keeper uit de JO19, komt over, maar verder zitten we qua keepers nog erg krap. De keeper van het tweede, Ramon Baars, gaat immers ook stoppen. Gelukkig keert Nick Vliegenthart, na een langdurige blessure, wel terug. Dat scheelt veel, want met hem kunnen we de positie van Koen goed invullen.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie