Jim Thewessen van Maliskamp naar BVV

ROSMALEN/DEN BOSCH – Dit jaar verlaat Jim Thewessen (24) vierdeklasser Maliskamp dan toch echt. Vorig seizoen leek de keeper uit Rosmalen al te verkassen, maar kwam hij nog op die beslissing terug. Nu lijkt hij toch echt voor een andere vereniging te hebben gekozen. In het nieuwe seizoen staat hij onder de lat bij BVV.

Thewessen toonde zich de afgelopen drie jaar een waardige sluitpost voor Maliskamp. Het jeugdexponent van OJC Rosmalen leek eind vorig seizoen naar die club terug te keren, maar besloot – nadat de hoofdklasser meerdere nieuwe keepers presenteerde – toch te blijven. Het werd, na het zo succesvolle 2018-2019, een pover jaar. “Waar een seizoen eerder echt letterlijk alles de goede kant op viel, viel het dit seizoen net niet helemaal goed.”

Kans op eerherstel is er voor Thewessen niet. Niet bij Maliskamp althans. Hij stapt immers over naar BVV. “Ze willen zich daar herstellen van het slechte seizoen en daar kunnen ze mij goed bij gebruiken”, zo weet hij. “Peter Burg had mijn naam genoemd. Het is toch 3e klasse, lekker weer in de buurt voetballen. Of ik me moet aanpassen tussen de Bosschenaren? Ik heb al drie jaar TGG achter de rug, dus dat komt wel goed”, lacht Thewessen.

Roemloos gedegradeerd
BVV wil niet nog een – redelijk kansloos – seizoen meemaken als deze jaargang. De 17 gespeelde competitiewedstrijden leverden welgeteld 5 punten op. Zonder het vroegtijdig afbreken van het seizoen, was de Bossche club roemloos gedegradeerd naar de 4e klasse. Om die reden werden al een aantal nieuwe spelers gestrikt. Zo komt, naast Thewessen, Vlado Petrovic over van CHC en Koen Beekwilder (op de foto naast Thewessen) keert terug van TGG.

Geef een reactie