Helvoirt op zoek naar een nieuwe keeper

HELVOIRT – De meeste nieuwsberichten gaan momenteel over nieuwe spelers die met open armen verwelkomd worden bij hun nieuwe club. Voor Helvoirt gaat die vlieger echter niet op. Bij de tweedeklasser gaan ze ook komend seizoen weer gewoon verder met de vaste groep. Wel stoppen er een paar én moeten ze op zoek naar een nieuwe keeper.

Dat aanvoerder Roel Pullens er nu dan toch echt mee stopt, dat was al een tijdje bekend. Het wegvallen van beide doelmannen is echter een groter probleem voor Helvoirt. Zowel Walter Vromans als Martijn Luijbrechts heeft aangegeven na dit seizoen geen deel meer uit te willen maken van de selectie. Daarmee vertrekken plotseling de eerste én tweede keeper bij de groep van trainer Henk van Hattum. Luijbrechts, die vorig jaar over kwam van het Belgische KFC Meer, was bij de start van dit seizoen de beoogde eerste keeper. Vromans werd in de loop van de jaargang echter de eerste keus. Hij werd wegens eerdere keepersproblemen weer bij de selectie gehaald, maar heeft nu toch besloten weer in het derde elftal te gaan voetballen.

Wie volgend jaar het doel verdedigt bij Helvoirt? Dat is de vraag. Ook bij trainer, kader en spelers van de club. Zij zoeken momenteel naarstig in (en buiten) vrienden- en kennissenkring naar een keeper die wil aansluiten en als het even kan de 2e klasse aan kan. “We zijn druk doende om er een selectiekeeper bij te krijgen”, bevestigt Van Hattum. “Stijn van Gils denkt er helaas ook over om misschien te stoppen en ik ben ook nog met een andere, mogelijk nieuwe, speler in gesprek. Als er dan ook nog vijf jeugdspelers over gaan, komt de selectie van Helvoirt weer aardig voor elkaar.”

Geef een antwoord