Gemiddeld aantal punten bepalend voor promotie

DEN BOSCH – Tot 15 mei konden clubs een verzoek tot promotie indienen bij de KNVB. In ons district meldde onder meer CHC zich bij de bond, die onder meer ook een verzoek kreeg van clubs als Alem, RBC en OSS’20. Vandaag maakte de KNVB duidelijk op welke wijze promotie wordt toegekend. Het gemiddeld aantal behaalde punten is bepalend, zo blijkt.

In elke klasse stelt de voetbalbond per poule een fictieve ranglijst op (met bijvoorbeeld alle in de 3e klasse uitkomende clubs). Van die ‘eindstand’ komen de nummers 1 – indien daar plaats voor vrij komt – als eerste in aanmerking voor promotie naar een hogere klasse. Daarna de mogelijke nummers 2, 3, etc.

De fictieve ranglijst wordt opgesteld op basis van:

  1. het gemiddeld aantal behaalde punten per wedstrijd (aantal punten gedeeld
    door het aantal wedstrijden);
  2. het gemiddelde doelsaldo (in het geval dat het gemiddeld aantal behaalde punten tussen twee of meer teams gelijk is);
  3. het gemiddeld aantal vóór gescoorde doelpunten (indien ook het gemiddelde doelsaldo tussen twee of meer teams gelijk is);
  4. het lot (indien alle bovenstaande criteria exact gelijk blijken).

Tot en met de 2e klasse vindt de opvulling van open plaatsen plaats binnen het district. In de 1e klasse, hoofdklasse of divisie gebeurt dit op landelijk niveau. De KNVB streeft er naar om op 10 juli de nieuwe competitie-indelingen bekend te maken. 

Geef een antwoord