‘Klaar met Roda Boys, zin in paarse parels’

ENGELEN – Met Junior van Beers versterkt FC Engelen zich nog extra voor het nieuwe seizoen. “Een paar goede vrienden van me spelen bij Engelen. En ik was wel klaar met Roda Boys”, vertelt de 22-jarige verdediger aan 073voetbal. “Ik was een van de betere spelers, geen grootverdiener, maar ze lieten niks meer van zich horen.”

Het leek er – ook voor Van Beers zelf – op dat de Bosschenaar volgend seizoen weer ‘gewoon’ in Aalst zou voetballen. Maar een voorstel van Roda Boys bleef uit en dat was het sein voor de voormalig jeugdspeler van FC Den Bosch om verder te kijken. “Ik geloof dat we met Engelen kampioen kunnen worden. Daar kom ik ook voor. Minstens promotie in ieder geval.”

Van Beers was dit seizoen basisspeler bij Roda Boys en volgens eigen zeggen een van de belangrijke voetballers. “Ik heb OJC, dat zich net voor de winterstop meldde, nog afgehouden om eerst met Roda om de tafel te gaan. Maar dat gesprek bleef tot mijn verbazing lang uit. OJC trok ondertussen een andere speler aan voor mijn positie. Toen dacht ik nog: jammer, maar het komt wel goed. Maar dat kwam het dus niet.”

Ook na een eerste gesprek bleef het weer stil vanuit Aalst. Een paar vrienden van Van Beers, die al voetballen bij Engelen, gooiden daarop een balletje op en het was snel geregeld. “Nog dezelfde avond een reactie. Anthony Lurling en de assistent-trainer wilden me heel graag toevoegen aan de selectie. Dat gaf me ook een goed gevoel. Alles was duidelijk en goed geregeld.”

Achter de rug
Het vertrek bij de zaterdagtweedeklasser is spijtig, maar Engelen is ook leuk, vindt Van Beers: “Het is misschien een klein stapje omlaag, maar ik had geen plezier meer bij Roda en al helemaal niet zoals het eindigde. Ik ben dus blij dat ik nu hiervoor heb gekozen. Achteraf had ik gewoon voor OJC moeten gaan, maar ik wilde het niet achter de rug om doen van Roda en dan word je zo bedankt. Maar ik heb er veel zin in bij de paarse parels. We gaan voor het kampioenschap, promotie op z’n minst.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een antwoord