Fahd Bouchti als keeper(strainer) naar BLC

DEN BOSCH – Als een van de laatsten der Mohikanen verlaat ook Fahd Bouchti het zinkende schip dat de naam BVV draagt. Zijn voorkeur ging uit naar een zaterdagclub – ‘aangezien ik dat wel een keer wil ervaren’ – en Bouchti werd op zijn wenken bediend. Komend seizoen is de geroutineerde Bossche goalie keeperstrainer én stand-in bij BLC.

Bouchti gaat het keepen en training geven combineren bij de club van Zuid. “Ik wil vooral leren van John Huisman en weer genieten van het voetbal. En als ze me nodig hebben, dan zal ik er zeker staan. Ik ben nog super fit en vind het spelletje nog erg leuk.” De Bossche Marokkaan verzekert dat hij niet naar BLC is gekomen om iemands plek over te nemen. “Ik ga mezelf fit houden, maar mijn focus ligt voornamelijk op de andere keepers. Justin Chaitram en Bart van Aar van de selectie en de keeper van onder 19 neem ik onder handen.”

De doelman heeft ambities in het trainersvak, zo vertelt hij. “Als ik volledig stop met voetballen, wil ik me daar honderd procent op gaan focussen. Het is niet zo dat ik het bij BVV wel gezien had. Dit was gewoon het juiste moment om te vertrekken. Ik kon vorig jaar al weg, na een goed seizoen waarin we net niet kampioen werden. Ik was de minst gepasseerde keeper in de competitie en had echt veel leuke aanbiedingen van verschillende clubs. Maar ik kon BVV niet in de steek laten, vooral ook omdat juist zoveel spelers vertrokken en ik niet de broodvoetballer wilde zijn die alleen achter het geld aan gaat. Maar nu maak ik de stap alsnog, omdat ik me wil ontwikkelen in het trainersvak. Nu als speler/keeperstrainer en misschien wil ik in de toekomst zelfs wel voor het hoofdtrainerschap gaan. Dat kan ik natuurlijk het beste leren bij John Huisman, één van de beste trainers van Den Bosch in mijn ogen.”

Vervanger
Bouchti kijkt naar zijn eigen toekomst, maar wilde BVV niet in de problemen brengen. “Daarom heb ik eerst mee gekeken naar een vervanger. Ik wilde eerst zeker weten dat BVV een een goede keeper zou krijgen. Met Jim (Thewessen, red.) is dat nu gelukt. Vind ik persoonlijk een goede keeper, die met zijn kwaliteiten te laag speelt. Ik weet zeker dat BVV daar veel plezier van zal krijgen.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie