Elf vragen aan… Frank Kaufmann

KERKDRIEL – Hij drinkt graag een biertje, linkt dat aan Nederland, en vindt zijn huidige thuisland mede daardoor een stuk gezelliger dan Zwitserland. “Daar zijn de mensen meer op zichzelf”, vertelt Frank Kaufmann, rechtervleugelverdediger van DSC. Deze week is hij degene die onze ‘Elf vragen aan…’ van antwoorden voorziet.

Naam: Frank Kaufmann.
Geboren: 24 februari 1997 in Zwitserland.
Club(s): Mijn huidige club is DSC. Daar voetbal ik sinds 2012 en de laatste 3 jaar in de selectie. Van 2007 tot 2012 heb ik bij FC Niederwil in Zwitserland gespeeld.
Positie: In de jeugd speelde ik veel voorin en ook weleens op het middenveld. Nu, in de selectie, ben ik omgeschoold tot rechtsback.
Dagelijks leven: Ik woonde tot mijn vijftiende in Zwitserland. Toen ben ik, voornamelijk vanwege mijn studie, verhuisd naar Nederland. Ik woon nu bij mijn oom en tante en ben ook trainer van de jeugd – de JO15-1 – bij DSC.

 1. Sterkste/zwakste punt: Ik denk dat ik best snel ben en een redelijke techniek heb. Mijn zwakste punt is dat ik snel gefrustreerd raak in de wedstrijd. Ook is mijn concentratie niet altijd even goed, waardoor ik nog wel eens nonchalant kan gaan spelen.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst kunstgras, want bij amateurclubs kom je zelden een hele goede grasmat tegen. Bij DSC train en speel ik eigenlijk sinds de jeugd op kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Blauw-witte voetbalschoenen, omdat ik vind dat ze bij het tenue moeten passen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue van DSC is gewoon heel mooi. Het nieuwe sportpark van Nivo Sparta vind ik ook heel mooi, met de ligging van het veld en de nieuwe kantine en tribune.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat we vorig seizoen kampioen werden met het eerste van DSC. We verloren in het hele seizoen maar één wedstrijd.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Toen ik nog in de A voetbalde, mocht ik wel eens mee met het eerste mee. Ik was er ook bij toen we in de nacompetitie degradeerden.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik vond het altijd wel mooi als Christian Broekmeulen nog half dronken aankwam op zondag. Maar in het veld zag je er niks meer van. Het is jammer dat dit zijn laatste seizoen was.
 8. Voetbalhumor: Ik voelde me niet zo lekker voor een wedstrijd. Dat had ik gezegd tegen de trainer, maar ik probeerde het toch tijdens de warming-up. Toen het echt niet meer ging, liep ik naar de trainer, maar voordat ik iets kon zeggen, kotste ik nog net niet over zijn schoenen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik voetbal vooral voor mijn plezier bij DSC en ik zit erg goed op mijn plek daar. Maar je weet natuurlijk nooit wat er in de toekomst nog gaat gebeuren.
 10. Beste speler uit de regio: Quin van Ballekom is echt de beste speler waar ik mee heb gevoetbald. Met zijn loopvermogen en techniek is hij een super middenvelder. Daar komt nog bij dat hij lang is en daarmee heel sterk aan de bal. Het is dus heel zonde dat hij geen motivatie had en veel te vroeg is begonnen met zuipen. Toen ging het vanzelf achteruit met hem. Inmiddels is hij helaas gestopt.
 11. Opvallendste regioclub: Ik vind Alem een opvallende club. Twee jaar geleden zijn ze nog maar gepromoveerd naar de 4e klasse, waarin ze vorig jaar de nacompetitie haalden. Nu zijn ze bovenaan geëindigd en zelfs weer gepromoveerd. Dat vind ik wel heel knap voor zo’n kleine club. De kantinefeestjes zijn ook altijd supergezellig in Alem!
  Wij deden het dit seizoen ook best aardig. We stonden op de derde plek en voor een ploeg die net weer in de 3e klasse speelt, vind ik dat zeker niet slecht. Het was wel een competitie waarin iedereen van iedereen kon verliezen. We stonden erg kort op elkaar.

Geef een reactie