Van kampioensploeg naar hekkensluiter

DEN BOSCH – Een van de versterkingen van BVV is Vlado Petrovic. De bijna 32-jarige verdediger maakt de voor de buitenwacht toch wel opvallende overstap van CHC naar de hekkensluiter van de 3e klasse C. “Op gevoel”, zo vertrouwt hij 073voetbal toe. “Na zeven jaar CHC vond ik het wel mooi geweest.”

Het verhaal is bekend: koploper CHC was de gedoodverfde titelkandidaat van 3C en verhuist via een aangevraagde promotie naar de 2e klasse. Dat maakt Petrovic echter niet meer mee. Hij besloot ondanks het succesvolle seizoen, waarin hij nagenoeg iedere wedstrijd in de basis stond, te vertrekken. “Mijn gevoel zei gewoon dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging”, zo vertelt hij. “Een gevoelskwestie op persoonlijk vlak.” Op de vraag ‘waarom dan uitgerekend naar de kansloze nummer laatst?’ haalt Petrovic zijn schouders op. “Ik ga er niet vanuit dat we volgend jaar laatste worden. Elke uitdaging is een nieuwe uitdaging.”

BVV is geen onbekende club voor de routinier. “Ik heb daar zelf nog een jaartje in het eerste gespeeld. Toen was ik twintig, dus het is wel even geleden, maar toch”, lacht Petrovic, wie het wel duidelijk is dat er komend seizoen wat moet gebeuren. “BVV moet BVV weer worden, zoals vanouds. Een club met zo’n geschiedenis hoort zeker niet laatste te staan in de 3e klasse.”

Ervaring
Om niet weer onderaan de ranglijst te bungelen, zijn de eerste nieuwe namen inmiddels vastgelegd. “De club is nog met verdere versterkingen bezig om volgend seizoen wat hogere ogen te gaan gooien in de 3e klasse”, weet Petrovic. “Zelf kan ik er met mijn ervaring zeker aan bijdragen. Er moet nog wel wat meer routine bij komen. Maar met Koen Beekwilder, die al op zijn 15e debuteerde in het eerste elftal van BVV en nu terugkomt van TGG, haalt de club ook talent binnen.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie