Bolsius gaat voor definitieve terugkeer

DEN BOSCH – De afgelopen drie weken trainde Don Bolsius mee bij FC Den Bosch. De 21-jarige buitenspeler speelde twee seizoenen in dienst van Tweede Divisionist Kozakken Boys, maar ‘in goed onderling overleg’ besloten beide partijen uit elkaar te gaan. De intentie is een definitieve terugkeer bij de club waar Bolsius de jeugdopleiding doorliep.

De Rosmalense aanvaller is na zijn vertrek bij het Werkendamse amateurvoetbalbolwerk op zoek naar een nieuwe club. Hij debuteerde op 21 oktober 2016 in de Bossche hoofdmacht, maar kwam in twee jaar tijd tot slechts drie invalbeurten. Bolsius besloot daarop over te stappen naar Kozakken Boys, maar een onverdeeld succes werd dat niet. Hij stond de afgelopen twee seizoenen meer niet dan wel in de basis, maar maakte als invaller wel regelmatig het verschil met zijn acties.

Bij FC Den Bosch lijkt men het komend seizoen te moeten doen met (aanvulling van) spelers uit de categorie Bolsius. De Bossche BVO doet deze zomer immers een aardig jasje uit. Verschillende contracten lopen af en alle grootverdieners lijken – simpelweg omdat FC Den Bosch ze niet meer kan betalen – te vertrekken. Zo vertrok aanvoerder Danny Verbeek vorige week naar De Graafschap. Nieuwe manager voetbalzaken Jan Gösgens liet weten dat de club vooral gaat inzetten op de doorstroming van eigen jeugd.

Foto: Marcel van Dorst

Geef een antwoord